Lucky Dog

LEO BUTLER: LUCKY DOG - dráma felolvasás a szerzõ jelenlétével - 2004. november 15. 19:30 - Merlin Nemzetközi Színház, kamaraterem

A Merlin Nemzetközi Színház kortárs drámák felolvasó színházi sorozatát indítja el a 2004-2005-ös évadban. A sorozat keretében - októbertõl kezdve - minden hónapban egy-egy dráma rendezett felolvasására kerül sor, amelyek túlmutatnak egy automatikus és monoton dráma-felolvasáson. A rendezett felolvasásokat több hetes próbafolyamat elõzi meg, s valójában a dráma-felolvasás és a színpadra állított elõadás közötti munkafázisnak felelnek meg. Nyolc drámát szeretnénk feldolgozni az évad során, amelyek között szerepelnek svéd, spanyol, angol, cseh, lengyel stb. darabok, valamint három magyar dráma.

LEO BUTLER: LUCKY DOG
dráma felolvasás a szerző jelenlétével

2004. november 15. 19:30

Merlin Nemzetközi Színház, kamaraterem

A Merlin Nemzetközi Színház kortárs drámák felolvasó színházi sorozatát indítja el a 2004-2005-ös évadban. A sorozat keretében – októbertől kezdve – minden hónapban egy-egy dráma rendezett felolvasására kerül sor, amelyek túlmutatnak egy automatikus és monoton dráma-felolvasáson. A rendezett felolvasásokat több hetes próbafolyamat előzi meg, s valójában a dráma-felolvasás és a színpadra állított előadás közötti munkafázisnak felelnek meg. Nyolc drámát szeretnénk feldolgozni az évad során, amelyek között szerepelnek svéd, spanyol, angol, cseh, lengyel stb. darabok, valamint három magyar dráma.




A sorozatot novemberben az angol Leo Butler Lucky Dog című darabjával folytatjuk. Egy idősödő házaspár a karácsonyi vacsoránál ül, beszélgetésük ugyanarról szól, mint évtizedek óta mindig: a mindennapok apró dolgairól, de mindenekelőtt a kutyájukról, aki már nem él, de úgy tesznek, mintha még velük lenne. A szomszéd kisfiú tiszteletlen látogatása és a férjével történő éjszakai veszekedés után a feleség egy napfényes tengerparton ébred fel.

A szerző a londoni Royal Court Theatre-ben debütált drámáival, e színház rendkívül fontosnak tartja a fiatal drámaírók ösztönzését, támogatását (többek között velük dolgozott Sarah Kane is). A Merlin felolvasó színházi estjének vendége lesz maga a szerző, Leo Butler, valamint a Royal Court Theatre fődramaturgja, Graham Whybrow is, akikkel a közönségnek is alkalma lesz beszélgetni.



Szereplők:
Sue: Margitai Ági fordította: Vidovszky Emma
Eddie: Vallai Péter zene: Keresztes Zoltán
Brett: Foki Misi rendező: Szabó Attila



A FELOLVASÓSZÍNHÁZI SOROZATHOZ kapcsolódó programok:


November 13. 15h Graham Whybrow, a londoni Royal Court Theatre fődramaturgja beszélget fiatal magyar drámaírókkal
Résztvevők: Egressy Zoltán, Háy János, Garaczi László, Vörös István, Kiss Csaba, Nényei Pál

November 15. 15h Graham Whybrow találkozója szerző-rendező
párosokkal.
Résztvevők:
Tasnádi István / Schilling Árpád,
Kárpáti Péter / Forgács Péter,
Forgách András / Fodor Tamás,
Háy János / Pinczés István,
Vinnai András / Bodó Viktor



Mindkét beszélgetésre szeretettel várjuk az érdeklődőket!
Az angolul nem beszélő nézőink számára tolmácsolás biztosított.


süti beállítások módosítása