3D

A tér a minket körülvevõ világ talán legkülönösebb alkotóeleme. A tér ugyanis nem anyagi jellegû, sõt, éppen az anyag hiánya fõ jellegzetessége. Olyan három irányban kiterjedõ üresség, melyet minden oldaláról anyag határol.


december 15., 16. szerda, csütörtök - 20h Millenáris Park - Fogadó
MÁNDY ILDIKÓ TÁRSULATA BEMUTATJA: Stollár Xénia-Mándy Ildikó-Dusa Gábor: 3D

A tér a minket körülvevő világ talán legkülönösebb alkotóeleme. A tér ugyanis nem anyagi jellegű, sőt, éppen az anyag hiánya fő jellegzetessége. Olyan három irányban kiterjedő üresség, melyet minden oldaláról anyag határol.



Maga a tér nem is érzékelhető, sokkal inkább a teret kijelölő anyag - határoló tömegek és felületek - térbeli rendje, "térbelisége". A tér és az emberi lépték szorosan összefügg egymással: a teret térré emberi léptéke teszi. Az előadás színházi térben játszódik, társas térben valódi hús-vér emberekkel hús-vér embereknek: sebezhető férfiak és nők együtt egy térben egyéni és közösségi függőségekben.A tér három dimenzióját a zene, a tánc, és a képzőművészet - a videó - alkotja.

Zeneszerző: Stollár Xénia
Rendező-koreográfus: Mándy Ildikó
Videó: Dusa Gábor
Látvány: Dusa Gábor, Mándy Ildikó, Vajda Máté
Koreográfus asszisztens: Bodor Ildikó

Alkotó közreműködők: Bodor Ildikó, Bulyáki Betti, Máté Gabi, Balogh Csaba, Kis Zoltán, Végh Tamás, Födő Sándor - ütőhangszerek

süti beállítások módosítása