Grúz táncosok Budapesten

A Grúz Nemzeti Táncegyüttest 1945-ben Iliko Sukhisvili és Nino Ramishvili alapította, melyet elõször Grúz Állami Táncegyüttesnek hívtak. Ez volt az elsõ professzionális állami táncegyüttes Grúziában. Az õ példájuk nyomán több táncegyüttes is alakult.
Jegyvásárlás >>

Budapest Kongresszusi Központ, 2005 02 21 - 22, 19.00

Nino Ramashvili és Iliko Sukhisvili elválaszthatatlan partnerek voltak mind a színpadon, mind az életben. Ennek a két művésznek köszönhető, hogy grúz nemzeti tánc és zene fejlődésnek indult és az egész világon ismertté vált. Lelkesedésük nyomán álmaik mind valóra váltak. Az életük együtt egy nagy alkotói kaland volt, melyet több táncos generáció felnevelésén keresztül valósítottak meg.

Jegyvásárlás >>



Jegyvásárlás >>

A két órás programban a grúz szellemi kalandozás elevenedik meg, megismerhetjük azokat a változásokat, melyek a grúz nép életében bekövetkeztek. A grúz táncosok szólóban, párban és csoportban is táncolnak. Minden táncos alárendeli magát az együttmozgás elvárásainak és kifejezéseinek a táncban. Ugyanakkor nem veszítik el egyéniségüket sem, mivel több táncban is megnyilvánul az egymás közötti "versengés", "rivalizálás" a kitartásban, fürgeségben, levegőbe szökellésben és merész ugrásokban.

Jegyvásárlás >>



Jegyvásárlás >>

Iliko Sukhisvilihez és Nino Ramishvili öröksége, a grúz szellemi kaland mindenhol elkápráztatja a közönséget, bemutatja egy nagymúltú, óriási művészi hagyományokkal rendelkező nép mindennapjait, a kisemberek humorát és táncaik vérbő temperamentumát.

Jegyvásárlás >>



Jegyvásárlás >>

A női táncok is igen figyelemre méltóak. Mindegyikben kecsesség és báj van, összehasonlítva a klasszikus balettel ahol minden érzést és érzelmet hagyományos mozdulatokkal fejeznek ki. Gyengéd, finom és lágy nőies tánc ez, a táncosok aprókat lépnek, úgy tűnik mintha siklanának a színpadon.

Jegyvásárlás >>



Jegyvásárlás >>

A férfi táncosok is büszkék lehetnek magasan képzett eredeti tánctudásukra, nincs a világon olyan tánc, ahol a férfiak - cipőjük megerősítése nélkül - lábujjhegyen táncolnak. Hihetetlen férfias energiájuk, szédítő sebességű forgásaik, pörgéseik felejhetetlen élménnyé teszik előadásukat.

Jegyvásárlás >>



Jegyvásárlás >>

süti beállítások módosítása