Próbaüzem a Nemzeti Hangversenyteremben

Január 8-án 19.30-kor a Nemzeti Filharmonikus Zenekar Mozart-koncertjével kezdõdik a próbaüzem a Belvárostól 10 percre, a Lágymányosi híd pesti oldalánál felépült Nemzeti Hangversenyteremben.

Január 8-án 19.30-kor a Nemzeti Filharmonikus Zenekar Mozart-koncertjével kezdődik a próbaüzem a Belvárostól 10 percre, a Lágymányosi híd pesti oldalánál felépült Nemzeti Hangversenyteremben.



Mozart szimfóniái (g-moll K. 183 és 550) között hangversenyáriák (Rost Andrea), valamint hegedű- (Kelemen Barnabás), kürt- (Gál László) és fuvola- (Szabó Anita) szólók is hallhatók lesznek Kocsis Zoltán vezényletével.

Az 1600 fő befogadóképességű terem akusztikai terveit a világhírű szakember, Russell Johnson, illetve cége, az amerikai Artec készítette. Elismertségük titka, hogy koncerttermeiket mindig az előadandó mű követelményei és az előadói apparátus nagysága szerint egészen finoman hangolják be.

Munkájuk tökéletesítéséhez szükséges ez a 29 előadásból álló próbaidőszak, amely a közreműködőknek és a hallgatóknak egyaránt izgalmasnak ígérkezik.

forrás: Zelinka Tamás, Súgó.hu

süti beállítások módosítása