Pataky Klári: Hull az elsárgult...

"Rutinos füllel már igen jól megkülönböztethetõ egymástól taps és taps, nos, ami Pataky Klári Hull az elsárgult... címû darabját fogadta, az kisebb örömünnep volt. (...) Irónia és felvállalt érzelmesség hatja át az egész estés darabot: nagyon stilizált, bábszerû, karikaturisztikus figurákat tesz a színpadra a koreográfus, de furcsa módon minél feltûnõbb idézõjeleket biggyeszt hozzájuk, õk annál ismerõsebbek és szerethetõbbek. "

" Továbbra is időutazás vár ránk, hetvenes évekből való tupírozott frizurák, kihajtott nyakú ingek, A-vonalú ruhácskák és Máté Péter-slágerek jelzik a miliőt, és mi derűsen kukkantunk bele mások szerelmi életének kínkeservesen röhejes epizódjaiba."

 

"Hat kiváló táncos - Góbi Rita, Szabó Csongor, Domokos Flóra, Jaross Viktória, Nagy Csilla, Szász Dániel - bucskázik, csetlik-botlik a színpadon nevetséges pózokba törve magát, fölényes tehetséggel bizonyítva, hogy a test szépsége néha esetlen, nevetséges, darabos is lehet. Pataky Klári mintha külön groteszk mozgásenciklopédiát építene fel táncosai számára, akik egyértelműen élvezik ezeket a szellemes - és meglehetősen nehéz - mozgásparódiákat. Bámulatosak! Ami színpadon zajlik, az inkább test-test elleni küzdelem, mint bármi más, küzdelem a másikért műszempilla-csapkodással, fenyegetéssel, akár csúszás-mászással: egy meglehetősen kisszerű és mégis halálosan fontos harc, melyben a halálosnak hitt szenvedélyre érzelmi zsarolás, kényszerneurotikus tünetek vagy pofon a válasz.(...)" 


(Tóth Ágnes Veronika, Élet és Irodalom)



Pataky Klári: Hull az elsárgult...

Érzelmi zűrzavar az 1960-as, 1970-es évek dallamaira. Találkozások, elválások, zsákutcák, remények. "És egyre hull az elsárgult..."

Koreográfia: Pataky Klári

Szereplők:
Domokos Flóra, Góbi Rita, Jaross Viktória,
Nagy Csilla, Szabó Csongor, Szász Dániel

süti beállítások módosítása