Elõadás ajánló



>>BOZSIK YVETTE TÁRSULAT a Nemzeti Táncszínházban

Sztravinszkij - est
I. rész: Most ősz van, nemsokára jön a tél ...

II. rész: Tavaszi áldozat


2003. március 6; 8. 19.00 óra – Nemzeti Táncszínházban

I. rész: Most ősz van, nemsokára jön a tél ...
A Csehovi ihletésű „Most ősz van, nemsokára jön a tél „ című mű impresszionista tájkép az elmúlásról, az orosz hősök és hősnők szép és kiüresedett világáról.
A koreográfia egyben visszatérés a klasszikus balett gyökereihez, felelevenítve a táncosok gyermekkori szigorú és zárt világának emlékképeit.


Zene: Sztravinszkij, Debussy, Chopin, Schnittke
Koreográfia: Bozsik Yvette
Díszlet: Khell Zsolt
Jelmez: Berzsenyi Krisztina
Fény: Pető József

táncolják:
Zarnóczai Gizella, Lisztóczki Hajnalka, Krausz Alíz, Vati Tamás, Ertl Péter, Németh Levente, Tokai Tibor, Vislóczki Szabolcs

hangfelvételen közreműködik : Básti Juli, Bodnár Erika, Szirtes Ági

III. rész: Tavaszi áldozat

Az előadás kiindulópontja a legendás Nizsinszkij és nizsinszka koreográfia orosz, rituális világa, felhasználva a magyar busójárás szokásait, kellékeit, ötvözve a koreográfus saját stílusával és ami kor érzésvilágával.

Sztravinszkij orosz korszakából való zenék közül a tavaszi áldozat ősközösségi varázsokat idéz fel, brutális barbarizmusával katasztrófákat jósol.Ezt próbálja érzékeltetni a koreográfia is - hűen az eredeti Nizsinszkij feldolgozáshoz és eltérően korunk újabb interpretációitól - visszaigazítva az eredeti Nyikolaj Roerich féle szövegkönyvhöz a koncepciót.


táncolják:
Krausz Aliz, Lisztóczki Hajnalka, Jantner Emese, Halász Anna, Fülöp Tímea, Vati Tamás, Tokai Tibor, Vislóczki Szabolcs, Ertl Péter, Gombai Szabolcs, Csabai Gabriella, Blaskó Borbála

zene : Sztravinszkij
díszlet : Khell Zsolt
jelmez : Berzsenyi Krisztina
maszkok: Nagy Fruzsina
fény : Pető József, Balogh István
koreográfus : Bozsik Yvette


süti beállítások módosítása