Lidérc

batarita 1999-ben készítette elsõ koreográfiáját. Azóta évente két-három hosszabb-rövidebb darabbal lép a nyilvánosság elé, melyekre rendszerint a meglepõ mozgásvilág és az expresszivitás a jellemzõ (Zsigervirág - 2002, Ingrata Persona - 2003, Szélcsend - 2004, Zárt telek - 2005).

2003-ban elnyerte a “Legjobb koreográfus"-nak járó I. díjat a Lengyelországban megrendezett XI. Kortárs Táncfesztiválon Tiéd...?! című munkájával. Ugyanebben az évben Párizsban koreografálhatott a már Magyarországon is többször fellépett Cie Ixkizit ösztöndíjasaként. 2004-ben Bécsben dolgozott a DanceWeb nemzetközi táncszervezet rezidens programjának magyar meghívottjaként, 2005-ben pedig az Asia-Europe Foundation vendégeként Tokyóban vett részt egy nemzetközi műhelymunkában.

Hogy mit jelent számunkra a LIDÉRC? A csirkét, melyhez az jut hozzá, aki a fekete tyúk első tojását a hóna alatt kikölti, hogy az átváltozva a szeretője legyen, de az szeretkezés helyett mellét nyomja, vagy vérét szívva veszejti? Vagy azt az apró emberkét, földi ördögöt, akiről csak annyit tudunk, hogy gazdáját rendkívüli tettekre sarkalja? Vagy egy lúd és lólábú ördögszeretőről van szó, aki szeretőjét beteggé és szerencsétlenné teszi? Vagy fényjelenség alakjában repül ez az alak éjjel, közben tüzet szór, aki földre érkezése után emberi alakot ölt, mégpedig mindenkinek az általa leginkább vágyott szeretett lényét, hogy szerelmet árasszon és gyönyörűséget osztogasson?
Most nem mondhatjuk meg!
De kíváncsian várjuk mit mond Ön Kedves Nézőnk a darab megtekintése után!
Véleményeikre számítunk! /Az alkotók /

***
batarita Társulat: Lidérc


Tánc: M. Kecskés András, Festus Ihaza, Feicht Zoltán, batarita
Zeneszerzők: Kerek István, Xrc
Látvány: Szabó Péter
Smink: Tóth Árpád
Kép: Révész Cornelius, Szabó Péter
Produkciós asszisztens: Kókai Ildikó, Pintér Gábor
Külön köszönet: Kelemen Zsuzska, Trendl László

Koreográfia, rendezés, díszlet, jelmez: batarita

bemutató: 2006. április 20. 19.30,
Nemzeti Táncszínház Reflektórium
1014 Budapest, Színház u. 1-3.



 
forrás: Nemzeti Táncszínház

süti beállítások módosítása