GK Impersonators

A Platán Galéria és Gergye Krisztián Társulata, a GK Impersonators (not just Dance Company) rendkívül fontosnak tartja a kortárs képzõmûvészet és a kortárs tánc analógiáinak vizsgálatát. A különbözõ mûvészeti irányok egymásra hatásának felismerésével egy "párbeszéd" programsorozatot terveznek.

Egy évadon keresztül, a Galéria minden egyes kiállításához tánc-performance reflexióval járulnak hozzá. A titkos magánvalóságok nyílt párbeszédét gerjesztő akciók, a művészetek közti átjárások lehetőségeit realizálják. Az ÖNÁLDOZAT ennek a sorozatnak az első kísérleti stációja.

A budapesti Lengyel Intézet - Platán Galéria
és a GK Impersonators (not just Dance Company)
Gergye Krisztián Társulata
bemutatja:

ÖNÁLDOZAT
-
kortárs tánc - szóló performance -

 az  "Önáldozat - Dabi István M., Konrad Smoleński"
 című kiállítás záróeseményeként


Koreográfus, rendező, előadó:
Gergye Krisztián

Időpont:
2006. július 7. péntek, 20h.
 Helyszín:
Platán Galéria
1065 Budapest, Andrássy út 32.
Tel.:+361 331 39 11

A performance olyan egyedi testnyelvet mutat fel, amelyben átértékelődnek az emberi testről alkotott képzeteink. A sűrített jelenlét, a szoborszerű mozdulatlanság időtlen pillanatából születik a tánc, amely folyton változó értelmű ősképek szimbólumaiként működteti az emberi testet. A táncos testszobra, a kiállítás terébe olvadva, egy élő installációt hoz létre, amely körbejárhatóságával, egyéni szemlélődésre, a test kizárólagos nyelvében való olvasásra készteti a nézőt. Belső, titkos világok magánvalóságából érezhetjük meg a művészetek közötti átjárás lehetőségeit.

forrás: Lengyel Intézet

süti beállítások módosítása