EFOTT - HÖOK

Zamárdi a helyszíne az idén a július 18-22. között megrendezett Egyetemisták és Fõiskolások Országos Turisztikai Találkozójának. A terjedelmes koncertválaszték mellett az irodalomkedvelõk és a színházpártiak is bõven találnak kedvükre valót HÖOK sátorban fellelhetõ kulturális programok között.  

Sajgó fejjel nem vágysz a napsütésre? Már első nap leégett a hátad? Gyere és hűsölj velünk a HÖOK sátorban, ahol az EFOTT ideje alatt minden nap délután 4-ig érdekes, izgalmas kulturális és közéleti programokkal várunk téged!

A mi programjainkat a tieidhez igazítottuk, ezért lesz itt szó alkoholról, szexről, buliról, méghozzá neves kortárs írók és színészek, valamint amatőr színjátszó csoportok tolmácsolásában. Irodalmi dugások címmel Péterfy Gergely íróval és Nagy Gabriellával beszélgetünk a szexualitásról és irodalomról, majd a Bab csoport Earl Grey című darabjával átélhetjük a szakítás mizériáit 19-én. 20-án két fiatal író, Harcos Bálint és Teslár Ákos mesél arról, hogy milyen is az Alkohol az íróban, alkohol az olvasóban, ami után a szombathelyi TEÁTRUM Színpad hoz nekünk egy S.Ö.R.-t, vagyis arra vállalkoznak, hogy egy óra alatt bemutatják Shakespeare összes művét rövidítve.

A VB-láz még tombol benned? Hát gyere 21-én, jelentkezz és állj ki a magyar Íróválogatott ellen! EFOTT-lakók vs. Íróválogatott, vajon ki nyer? A Kukorelly Endre, Garaczi László, Ágoston Zoltán, Farkas Zsolt, Bíró László nevével fémjelzett csapat a meccs után beszélget velünk fociról, irodalomról, vagy arról, amit meg mertek tőlük kérdezni.

22-én Háy Jánost faggatjuk régi bulikról, táboros balatoni élményeiről, drámáiról, Házasságon innen és túlról, majd a nagy sikerű A bogyósgyümölcskertész fia című novellaciklusát Rátóti Zoltán gitárral kísérve meséli el nekünk.

A hét folyamán bemutatkoznak amatőr színjátszó csoportok az ország minden pontjáról, beszélgetünk a felsőoktatásról, műveltségi vetélkedőt szervezünk, bemutatkozik az UniDance Studio és ef Zámbó István Agyszívás című performansza is színesíti a heti programot.

A székesfehérvári Vörösmarty Színház fiatal művészei, Gerner Csaba és Várfi Sándor kabarestjét is láthatjátok majd. Valamint a különleges hangú musical színész, Feke Pál nem rég megjelent "Hölgyeim&Uraim Feke Pál - Musical" című lemezéről hallhatok világhírű musical részleteket rockosabb formában.

Kíváncsiak vagyunk kreativitásodra is, vers- és novellaíró pályázatot írunk ki, gyere, ÍRD és IDD ki magadból az EFOTTodat! Vagy fess, rajzolj, nemezelj, alkoss bőrből, fejtsd meg az összes ördöglakat titkát! Ezek nem elég pörgősek számodra? Akkor nevezz a léggitár-versenyre, vagy légy TE a fesztivál arca, mutasd meg a legfesztiválosabb szerelésedet, ami lehet divcsi, trendi, hippi, alter, punk, metál, tangapapucs szimatszatyorral, TRÉninggatyó, szilikonpánt, SK batikolt póló...a divatbemutató győztesét egy újabb csábító kollekcióval jutalmazzuk!
Mindezekkel és még sok-sok meglepetéssel várunk mindenkit a HÖOK sátorban, neves közéleti személyiségekkel beszélgethettek, megkérdezhetitek tőlük azt, amire év közben nincs lehetőség, tájékozódhattok egy kicsit a mai magyar viszonyokról és bekukkanthattok a kulisszák mögé is. S hogy kiket várunk? Íme pár név a meghívottak közül: Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Dr. Hiller István oktatási és kulturális miniszter, Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter, Dr. Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter, Tóth László ifjúsági ügyekért felelős miniszteri biztos és Mesterházy Attila. Reméljük mindannyiunkkal találkozhattok a HÖOK sátor hűs falai között.

És ami fontos, hogy minden esténként fergeteges hangulatú Enikő Partival kedveskedünk nektek, így nem csak nap közben, hanem este is jól fogod érezni magad nálunk.


szerda:
- 11:30-12:30 Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
- 12:30-13:30 ef Zámbó István Agyszívás című performansza
- 13:30-14:30 Irodalmi dugások
Beszélgetés Nagy Gabriella íróval, költővel, szerkesztővel és Péterfy Gergely íróval
- 14:30-15:30 BAB Csoport Earl Grey című előadása
- 15:30-16:00 Viktor and Zsuzs beat box live act

csütörtök:
- 11:00-12:00 Fékezett Habzás beszélgetés Dr. Szilágyi Zsófiával a szappanoperákról
- 15:00-15:30 Kötetlen beszélgetés Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel
- 16:00-17:00 UniDance Tánccsoport fellépése 15:30-16:00

péntek:
- 11:00-12:00 Beszélgetés Aáry-Tamás Lajossal, az oktatási jogok miniszteri biztosával
- 12:00-13:30 Teátrum Színpad bemutatja: S.Ö.R. (Shakespeare Összes Rövidítve)
- 13:30-14:30 Alkohol az íróban, alkohol az olvasóban
Beszélgetés Harcos Bálint költővel és Teslár Ákos íróval
- 14:30-16:00 Beszélgetés a Magyar Íróválogatott tagjaival
- 16:00-17:00 Efott lakók vs Magyar Íróválogatott 

szombat:
- 11:00-12:00 A székesfehérvári Vörösmarty Színház bemutatja:
Gerner Csaba és Várfi Sándor kabaréelőadása
- 12:00-13:00 Beszélgetés Háy János íróval régi bulikról, balatoni emlékekekről Házasságon innen és túlról
13:00-14:30 Háy János, A bogyósgyümölcskertész fia című novellaciklusából történetek és dalok, Rátóti Zoltán önálló estje
- 14:30-15:30 Előadás a nemrég megjelent musical válogatást tartalmazó cd-ről, melynek címe: "Hölgyeim&Uraim Feke Pál"
- 15:30-16:00 A novella író pályázat és a fesztivál arca verseny eredményhírdetése

 forrás: Educatio Press

süti beállítások módosítása