Alternatív Cirkusziskola

Az Alternatív Cirkusziskolában általános mozgásmûvész képzés indul a 2006/2007-es tanévben. Az iskolában a hagyományos cirkuszt ötvözik a társmûvészetekkel. A cirkuszi számok mindegyike õsi jelkép, gyermekkori álmok, vágyak megtestesülése, bemutatása. Az egyes cirkuszi produkciókban van olyan ember, aki repülni tud, van aki beszéli az állatok nyelvét, van aki nagyon erõs, van akinek mindent szabad és van aki csodálatos varázserõvel rendelkezik.

Senki sem hal meg, a test szétszedhető, majd összerakható, sőt akár eltüntethető. A cirkuszban egy kis időre megszabadulhatunk a testi léttel kapcsolatos félelmeinktől.

Az Alternatív Cirkusziskola a lélek felől közelit a cirkuszi számokhoz. Eszerint építi fel tantervét, ezt tartja szem előtt az oktatásban.
Az iskolában nem külön oktatják a táncot, külön a zenét, a dramatikát, vagy a cirkuszi mozgást. Céljuk, hogy ezek a különálló világok a tanítványaikban összeérhessenek, egy kifejező nyelvvé válhassanak. Ezért az összes tantárgyat egy-egy meghatározó téma köré szervezik.

A képzés alapgondolata, hogy a cirkuszművészet megismerésén és gyakorlásán keresztül a hallgatók egy szellemi utat is bejárjanak, egyfajta saját fizikai és szellemi kiteljesedés felé.
Az iskolákban folyó szakképzés más, több mint artistaképzés. A cél az, hogy a növendékek a cirkuszi készségek elsajátítása közben megtanulják, azokat szimbolikus értelmükben is használni.
A képzési program akkreditált, vagyis államilag elismert felnőttképzés. Az iskola általános mozgásművész végzettséget ad. Azoknak, akik megfelelnek az OKJ artista vagy artistaművész követelményeinek, a Magyar Cirkusz és Varieté Kht. saját hatáskörében automatikusan megadja ezen végzettségeket, külön vizsgatétel vagy oktatás nélkül.

A felvételi időpontja:
2006. szeptember 11.  Előképzettség nem szükséges.

Tantárgyak:
Zsonglőrködés, Esés és cirkusztechnika, Kaszkadőrség, Alternatív akrobatika, Cirkusztechnika, Tánc és testtudat, Dramatika

Nyitott Műhely:
Októbertől minden szombaton újra alkalma van minden érdeklődőnek, hogy ellátogasson az Alternatív Cirkusziskola Nyitott Műhelyébe.
Olyan cirkuszi mutatványokat lehet kipróbálni, mint a zsonglőrködés, kötélen járás, egykerekűzés, ugrások, kézenjárás, függönyakrobatika.


További információ:
Tímár Krisztina 06-30-931-8752.
Magyar Cirkusz és Varieté Kht. Művésztelep
Bp. 1141. Hungária Krt. 215.

forrás: Katlan Csoport

süti beállítások módosítása