Móricz Zsigmond Színház

A Tasnádi Csaba igazgató által megtartott társulati üléssel megkezdte a 2006-2007-es évadot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház. A Színház  2006-2007-ben öt bemutatót tervez a nagyszínpadra: Kálmán Imre Csárdáskirálynõjét vagy Neil Simon Furcsa párját senkinek sem kell bemutatni.

Yasmina Reza Művészet című vígjátéka már sikerrel szerepelt a tavalyi VIDOR Fesztiválon. Idén a nyíregyházi társulattal Léner András viszi színre.  A nézők láthatják még Peter Shaffer Amadeus című színművét, és lesz egy ősbemutató is, a Bodó-Vinnai szerzőpáros Fotel című zenés vígjátéka. A Krúdy Kamara marad a kísérleti színházé.
A társulat négy új taggal bővült: Fridrik Noémi, Fellinger Domonkos, Losonczi Katalin és Olt Tamás.
Az idei évadnyitón első ízben adták át a Kelet Színésze díjat. A Kelet-Magyarország hagyományteremtő szándékkal indította útjára   a  díjat. A Kelet-Magyarország olvasói adhatták le voksukat, hogy kit tartanak a 2005/2006-os évad általuk leginkább kedvelt színészének.
Több mint 800 szavazat érkezett a szerkesztőségbe, a legtöbben Balogh Gábort vélték a legjobbnak. A díjat Mán László, a Kelet-Magyarország főszerkesztő-helyettese adta át.

A díjátadást követően Tasnádi Csaba elmondta, hogy október 17-én lesz 25 éve, hogy a Csongor és Tünde című előadással elsőként lépett a közönség elé az önálló nyíregyházi társulat. Ennek méltó megünneplése sem maradhat el.
Természetesen  a megye különböző pontjain is fellépnek majd a művészek. Az "utaztatásra" a legalkalmasabb a Jövőre veled ugyanitt című produkció. November végén a nagysikerű  Rovarok című musicalt mutatják be a fővárosban a Thália Színházban. Az Eastwicki boszorkányok-kal Egerben szerepelnek a Stúdiószínházi Fesztiválon, s reményeik szerint Berlinben is bemutathatják az Esztrád sokk-ot. A Vidéki Színházak Találkozóját - a hagyományoktól eltérően -  idén tavasszal rendezik. Az ötödik Vidor Fesztivál előkészítő munkái jól haladnak. A negyedik rendezvényen túljutva egyre jelentősebb eseménnyé nőtte ki magát.

forrás: Móricz Zsigmond Színház

süti beállítások módosítása