Új helyen - átmenetileg

A tatabányai Jászai Mari Színház megtartotta évadnyitó társulati ülését, amelyen Harsányi Sulyom László igazgató számos újdonsággal szolgált.
A munka valójában már szeptember 2-án elkezdõdött az elsõ SZÉN-nel, azaz a Színházi Évadnyitó Napokkal. A tervek szerint a jövõben mindig ezzel a több napos rendezvénysorozattal indul az évad.

A színház épületének rekonstrukciós munkálatai várhatóan 2007. januárjában elkezdődnek, a költöztetést szeptember végére tervezik. A nagyszínpadi előadásokat a Közművelődés Házában tartják majd, de a szervezés, a pénztár és a gyerekbérletek egy része is itt kapott helyet. A kamara-előadások és két gyerekbérlet a Puskin Művelődési Házban lesznek, de a városban más helyszíneket is igénybe vesz a színház (mint pl. az évadnyitó napokon a volt Tiszti Kaszinót vagy a közelgő Magyar Dráma Napjára szervezett estre az Erkel Ferenc Zeneiskola koncerttermét), így mostantól ún. Jászai-Pontok jelzik majd a városban a színház játszóhelyeit.
A költözéssel, pénzügyi nehézségekkel terhelt évad ellenére a megyei teátrum bérletei iránt nagyobb az érdeklődés, mint tavaly, és idén először Tatán és Oroszlányban is indítanak színházbérletet.


Mucsi Zoltán

November 24-én tartja a színház első premierjét, amely Örkény István Pisti-drámájából készül Pistipistipistipisti címmel, a főbb szerepekben Margitai Ági, Mucsi Zoltán, további szerepekben Moldvai Kiss Andrea, Péter Kata, Chován Gábor és Molnár Csaba látható.

Jövő év februárjában Rejtő Jenő Piszkos Fred közbelép Fülig Jimmy őszinte sajnálatára című művét Kárpáti Péter átdolgozásában mutatják be. Az előadást Novák Eszter rendezi Mucsi Zoltánnal és Tóth Ildikóval a főszerepben.

A Tatai Nyári Színház keretében bemutatott Nesze! Nesze! Nesze! című orfeumi előadást (rendezője Simon Balázs) a budapesti Városi Színházban fogják játszani.


Jelenet a Nesze! Nesze! Nesze! című előadásból
fotó: Sipos Zoltán

Továbbra is műsoron marad az A szecsuáni jólélek című zenés dráma, amely 2007. februárjától a budapesti Thália Színházban látható, a Szerelem című komédia, ez -  a múlt évadhoz hasonlóan - a Vidám Színpadon lesz, valamint a Süsü, a sárkány című mesejáték.


Tóth Ildikó és Margitai Ági az A szecsuáni jólélek című előadásban
fotó: Sipos Zoltán

A Nézőművészeti Főiskola az idei évadtól átkerül a Jászai Mari Színház szervezésébe. Előadásokat továbbra is tartanak az évadban - többek között - a Vidám Színpadon és Tatabányán.

Forrás: Jászai Mari Színház, Tatabánya

süti beállítások módosítása