Klubszínház - már Budapesten is

A Klubszínház Társulata 2004 -ben alakult, mint  állandó játszóhely nélküli
magánszínház. Azóta rendszeresen tartanak elõadásokat vidéken, sõt Szlovéniában is megfordultak. Jelenleg két elõadásuk van színen : Camoletti Leszállás Párizsban és Oscar Wilde Bunbury, avagy hazudj igazat! Mindkét elõadást Keszthelyen a Balaton Színházban mutatták be.


Jelenet a Leszállás Párizsban c. darabból

Idén októbertől már Budapesten is, a Stefánia úti Kulturális Központban tartanak előadásokat, illetve mutatnak be új darabokat.
A Társulat többségében fiatal színészekből áll (Oszter Alexandra, Tóth Roland, Seder Gábor) kiegészítve néhány televízióból is jól ismert és elismert rutinos művésszel mint Pálos Zsuzsa és Fodor Zsóka. A társulat művészeti vezetője, alapítója és a két előadás rendezője: Juhász Zoltán.

Marc Camoletti: Leszállás Párizsban
-komédia 2 részben-

Bernard: Tóth Roland
Robert: Bodrogi Attila
Berthe: Fodor Zsóka
Jane: Deutsch Anita/ Szitás Barbara
Judith: Helyes Georgina
Jacquelin: Oszter Alexandra

Rendezte: Juhász Zoltán

Az 1959-ben íródott, tipikus francia bulvár darabban, Bernard a párizsi szépfiú egyszerre három légikisasszonynak udvarol. A vidékről érkező jóbarát Robert ámulva figyeli, amint barátja lakásán átutazik és hosszabb rövidebb ideig "állomásozik" Janet az amerikai, Judith a német és Jacquline a francia stewardess. Bernardot azonban az időjárás és a menetrend váratlan változása lehetetlen helyzetbe hozza, mindhárom légikisasszony egyszerre toppan be "vőlegényéhez". Hogy össze ne találkozzanak, arra Robertnek és a találékony szobalánynak, Berthnek kell ügyelnie...

Az előadások helyszíne:
Stefánia Palota

Időpontok:
2006. Október 27. 19. óra
2006. November 26. 15. óra
2006. December 28. 19. óra
2006. December 29. 19. óra


Jelenet a Leszállás Párizsban c. darabból


Oscar Wilde: Bunbury, avagy Hazudj igazat!
- komédia két részben -

Jack: Seder Gábor
Algernon: Juhász Zoltán
Gwendolen: Deutsch Anita / Pap Katalin
Cecily: Mészáros Szilvia
Prism: Szitás Barbara
Lady Bracknell: Fodor Zsóka / Pálos Zsuzsa
Dr. Chasuble: Bodrogi Attila
Lane: Somogyi Péter
Merimann: Nagy Péter

Rendezte: Juhász Zoltán

Oscar Wilde Bunbury című vígjátéka minden bizonnyal a 19,. Század végének legjobb angol darabja volt. A folyamatos jellem és helyzetkomikumokra épülő cselekmény a televízióból megismert Csengetett Mylord? című sorozathoz hasonlatos.

Jack Worthing vidéki földbirtokos kitalál magának egy Viktor nevű öccsöt, akit léha élete miatt gyakran kell Londonban felkeresnie, míg a fővárosban élő jóbarát, Algernon rendszeresen meglátogatja nemlétező Bunbury nevű barátját vidéken, hogy lumpolhasson egy kicsit. A Bunbury látogatások mellett van a darabnak egy másik szála is: szerelmi kapcsolat szövődik Jack gyámleánya, Cecily és Algernon; valamint Algernon unokatestvére, Gwendolin kisasszony és Jack között. A szerelmi csavarokkal egyidőben váratlan és meglepő fordulatok bonyolítják a darabot, amely végső soron komédiai happy enddel zárul.


 Az előadások helyszíne:
Stefánia Palota

Időpontok:
2006. November 10. 19. óra
2006. December 27. 19. óra

Jegyek válthatók a színház pénztárában, XIV. Stefánia út 34-36
tel: 06-1--273-4128
Cultúr-Comfort Jegyirodáiban: VI. Paulai Ede utca 31.
tel: 06 (1) 322-000,
Teréz krt. 62. tel: 06 (1) 215-5020, valamint az ismert jegyirodákban.
Interticket jegyvásárlás bankkártyával:
www.interticket.hu

forrás: Klubszínház

süti beállítások módosítása