SzólóDuó Fesztivál 2007.

2007-ben is megrendezésre kerül a 8. Szóló Tánc és 6. Duó Tánc Nemzetközi Fesztivál az Orkesztika Alapítvány szervezésében. A Feszivál célkitûzése a korábbi évekhez hasonlóan az, hogy az elõirt feltételeken túl, kötöttségektõl mentesen, minél többen tudják bemutatni önálló koreográfiai munkájukat, melyeket szakmai zsûri és a közönség is értékel. 

A Fesztivál lehetőséget teremt az alkotóknak, hogy kipróbálhassák művészi elképzeléseiket, akár magukon, akár egy felkért előadón, és produkcióikat megméretve visszajelzést kapjanak munkájuk fejlesztéséhez.

Fesztivál hivatalos megnyitója
2007. január 10. 20 óra - Mozdulatművészeti Stúdió

Fesztivál versenyprogramja

2007. január 11-14. 20 óra - MU Színház

Fesztiválzáró rendezvény és eredményhirdetés
2007. január 15. 20 óra - Mozdulatművészeti Stúdió


***

A Szóló Tánc és a Duó Tánc Fesztiválról:

A fesztivál nem kíván befogadni olyan koreográfiákat, melyekből hiányzik az új minőségre, az alkotó gondolkodásra, az egyéni hangvételre való törekvés. Ennek értelmében improvizációk, tradicionális műfajú vagy korábbi koreográfiák bemutatására nincs mód.

A fesztivál 20 szóló és 20 duó produkciót tud fogadni. Ennél többre idő hiányában, a közönség és a zsűri túlterhelésének elkerülése érdekében nincs mód. Külföldi túljelentkezők esetében a fesztivál szakértői megtekintik az előzetesen beküldött próbatermi videó-felvételeket. Magyar túljelentkezők esetében a szakértők 2007. január 8-9-én a Mozdulatművészeti Stúdióban tekintik meg a produkciókat próbatermi körülmények között - az esemény nyilvános.

Idén a fesztivál céljainak megfelelően a produkciónkénti szakmai értékelést helyezik előtérbe. A díjazásra 2007. január 15-én kerül sor.

forrás: MU Színház, Orkesztika Alapítvány

süti beállítások módosítása