Miskolci Operafesztivál

A Miskolci Nemzetközi Operafesztivál ünnepi gálakoncerttel zárja az évet. Az eseménynek a miskolci Mûvészetek Háza ad otthont  november 25-én, szombaton 19 órakor.


Tichina Vaughn

A hagyományossá vált téli rendezvényen részletek hangzanak el George Gershwin: Porgy és Bess, Leonard Bernstein: West Side Story című művéből, továbbá néger spirituálék.
Az est főszereplői Tichina Vaughn (mezzoszoprán) és Derrick Lawrence (bariton), partnereik Megyesi Zoltán (tenor), Wierdl Eszter (szoprán), Homonnay Zsolt (tenor). A Miskolci Szimfonikus Zenekart Kovács László vezényli.

TichinaVaughn-t mint tökéletes hangú, sokoldalú művészt ünneplik az egész világon. Pályája a Metropolitanban a Porgy és Bess című jazzoperában indult. 1988 óta a Stuttgarti Állami Színház tagja, a sok-sok suttgarti sikerén túl a világ rangos operaszínpadain is nagy elismerést aratott. Az operafesztivál közönsége előtt sem ismeretlen, 2005-ben a karácsonyi koncerten szűnni nem akaró taps köszöntötte a művésznőt.
Derrik Lawrence karrierje kezdetén leginkább basszus szerepeket énekelt, de hamarosan világossá vált, hogy hangja a drámai bariton jellemzőit mutatja. Amerikai és  európai kritikusok friss és izgalmas egyéniségnek tartják a klasszikus zenében, alakításairól pedig nagy elismeréssel szólnak. Magyarországon először lép színpadra.



A koncert program-összeállítása egyfajta "hiánypótlás", hiszen ezek a darabok - ráadásul ilyen válogatásban - nagyon ritkán szerepelnek a palettán. A repertoár és a két amerikai néger énekes fellépése izgalmas és szép zenei estét ígér az operarajongó közönségnek a Művészetek Házában.

(A Miskolci Operafesztivál Kht. un. "Operafesztivál Utalvány"-t bocsát ki, mely 2007. február 1-től folyamatosan beváltható bérletek és jegyek vásárlásakor a "Bartók + Párizs 2007" Miskolci Operafesztivál rendezvényeire.
Az utalványokat a Fesztivál Jegyirodában (Miskolci Nemzeti Színház) lehet megvásárolni 1000 és 5000 forintos címletekben 2006. november 15-től.)

Forrás: Miskolci Operafesztivál

süti beállítások módosítása