Jubileumi kötetek a Szegedi Szabadtéri Fesztiválról

A Szegedi Szabadtéri Játékok, 75 éves jubileuma alkalmából számos újítást, hagyományteremtõ kezdeményezést indított útjára a 2006-os programsorozat folyamán. Az évforduló alkalmából két különleges kiadvány is megjelent, egy exkluzív fotóalbum "Felragyognak a csillagok" címmel, valamint egy, a Szegedi Szabadtéri Játékok elmúlt 75 évének történetét bemutató kézikönyv.

A Szegedi Szabadtéri Játékok, fennállásának 75. évfordulója alkalmából két jubileumi kiadvánnyal lepte meg mindazokat, akik a programsorozat befejeztével is szívesen idézik vissza a színes programok hangulatát, illetve kíváncsiak az ország legnagyobb múltú szabadtéri színházának fordulatokban gazdag történetére.

"A Szegedi Szabadtéri Játékok kézikönyve 1931-2006"
A "Szegedi Szabadéri Játékok kézikönyve 1931-2006" címmel napvilágot látott kötet szerzője Nikolényi István, a "Kezdeti évek" fejezet Kovács Ágnes munkája. A több, mint 300 oldalas kiadványban nyomon követhető a fesztivál története indulásától, a 30-as évek elejétől egészen napjainkig. A kötet segítségével a Szegedi Szabadtéri Játékok sokszínű programjainak bemutatása mellett bepillantást nyerhetünk a fesztivál kulisszatitkaiba is.

"Felragyognak a csillagok"  - jubileumi fotóalbum
Tandi Lajos szerkesztésében jelent meg a Szegedi Szabadtéri Játékok másik jubileumi kiadványa, a "Felragyognak a csillagok" című különleges fotóalbum. A kötet oldalain a fesztivál 57 évadának legemlékezetesebb pillanatai tárulnak az olvasó elé, a korabeli fotókat háromnyelvű képaláírások kísérik. A fotókat neves művészek: Liebmann Béla, Siflis József, Enyedi Zoltán, Kanyó Béla, Veréb Simon és Németh György készítették. "Dóm téri szívdobbanások" - írja a fotóalbumról a köszöntőben Bátyai Edina, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója, s szeretettel ajánlja mindazoknak, akik szeretnék visszaidézni a fesztivál elmúlt évadjainak legsikeresebb előadásait, az eltelt 75 év legnagyszerűbb alakításait.

forrás: Szegedi Szabadtéri Játékok

süti beállítások módosítása