III. Repertoár Színházi Fesztivál

A III. Repertoár - Független Gyermek- és ifjúsági Színházi Találkozó szervezõi ezúton tájékoztatják a gyermek- és ifjúsági színházi társulatokat, hogy a jövõ évi, 2007. január 17-20. között megrendezendõ fesztiválukra december 15-ig várják a nevezéseket.

III. Repertoár
Független Gyermek- és ifjúsági Színházi Találkozó 

A Spiritusz Egyesület és a Csepeli Munkásotthon 2007. január 17-20. között megrendezi a III. Repertoár - Független Gyermek- és ifjúsági Színházi Találkozót, melyre hivatásos, "élőszereplős" gyermek- és ifjúsági színházi előadásokat (is) játszó társulatokat, előadásokat várnak.

Jelentkezni lehet 2006. december 15-ig.

Kérjük a társulatvezetőket, hogy küldjék el a benevezendő előadás címét, szerzőjét, játékidejét, technikai paramétereit, valamint azt, hogy hol és mikor tekinthető meg az előadás.
Amennyiben a produkció jelenleg nincs műsoron, kérjük, hogy az előadásról felvételt.

Jelentkezés, érdeklődés: Kontha Nelli - 06-20-353-1404, repertoar@spiritusz.hu



***

Repertoár alapvetés


Magyarországon a gyermekelőadások létrehozói között a bábosok és ma már a táncszínházasok mellett a gyermek- és ifjúsági színházi előadásokat létrehozó együttesek működnek jelentős előadásszámot, és jelentős nézőszámot képviselve.

Évente több fesztiválon vannak jelen gyermekelőadások, melyek rangos események. Ezek közül a kétévente megrendezésre kerülő Marczibányi téri Gyermekszínházi szemlét, és a Kaposvári Biennále -t fontos színházi rendezvénynek tekintjük, mégis úgy ítéljük meg, hogy eltérő koncepciójuk és profiljuk miatt nem töltik be azt a szerepet, amelyre szükségünk volna a színházi műhelymunkához, a továbbfejlődéshez.

Ezért a Spiritusz Egyesület kezdeményezésére színházi találkozó megrendezését szorgalmazzuk, melynek koncepciója, szakmai alapja a Kecskeméten kétévente megrendezett Bábos találkozóhoz hasonló, annak nem titkoltan "színészes" (élőszereplős") változata.

Legfontosabb cél az előadások megtekintése, a szakmai eszmecsere a továbbfejlődés lehetőségének biztosítása.

A REPERTOÁR szó kifejezi számunkra a folyamatos színházi munkát, valamint azon igényünket, hogy a műsoron tartott darabok megfelelő szakmai színvonalat képviseljenek.
A REPERTOÁR szó kifejezi számunkra a megbízhatóságot, a működési nehézségek ellenére a megfelelő színházi üzemmenetet, az elkötelezettséget a színház iránt.

1. Résztvevők a gyermek- és ifjúsági színházi előadásokat játszó társulatok, színházak önkéntes alapon küldött produkciói, színházi előadásai.

2. A közönség összetétele a résztvevő társulatok színészei, alkotói, és meghívottak, megfigyelők, művelődésszervezők valamint az alkalom kapcsán szervezett gyermekek.

3. Az egyes előadásokat meghívott szakemberek megtekintik, és a szakmai megbeszéléseken vitaindítóként képviselik a véleményüket szakterületük szerint.

Hisszük, hogy e találkozó hozzájárul egy tisztulási folyamathoz, melyben sikerül kifejezni sajátos problémáinkat, a továbblépéshez szükséges feltételek megteremtésének igényét, egyben sikerül felhívni a figyelmet a színházi élet és művelődés egy kevésbé látható, mégis intenzíven működő területére.

forrás: Spiritusz Egyesület

süti beállítások módosítása