Szegedi Szabadtéri Játékok

A Szegedi Szabadtéri Játékok a tavalyi, nagy sikerrel zárt évadot követõen már szeptemberben bejelentette 2007. évi mûsorát, novemberben pedig megkezdõdött a jegyek értékesítése. A várakozásokat felülmúló, kimagasló érdeklõdés mutatkozott a Játékok jövõ évi mûsora iránt: a sokszínû és népszerû elõadásokat kínáló fesztivál jegyeinek közel 40 százaléka már elkelt. A fesztivál szervezõi turisztikai programcsomagokkal, széleskörû jegyvásárlási lehetõségekkel teszik még egyszerûbbé a belépõhöz jutást.

A Szegedi Szabadtéri Játékok 2006. évi, jubileumi évadát követően már szeptemberben sor került az idei program bejelentésére: a népszerű zenés előadásokat felvonultató műsorban több nemzetiség változatos műfajú produkciói lesznek láthatóak 2007-ben. A nyári fesztivál sikere már most garantált, hiszen a fesztivál jegyeinek közel 40 százaléka elkelt már fél évvel a program kezdete előtt. A legtöbben eddig a Macskákra, valamint a Marica grófnő előadásaira váltottak jegyet: a musical-re eddig a jegyek 41 százaléka kelt el, s hasonló arányban fogytak az operettre szóló jegyek is. Mindazok, akik kíváncsiak a népszerű musicalre és operettre, sietniük kell a jegyvásárlással, hiszen rohamos ütemben fogynak a belépők a fesztivál sikerdarabjaira.

A szervezők a jegyértékesítés korai indítása mellett hangsúlyt helyeztek arra is, hogy az érdeklődők számára minél több lehetőséget biztosítsanak a jegyek megvásárlására. Az internetes jegyértékesítés, valamint a jegyirodákban történő vásárlás mellett az idén lehetőség nyílik az Accor és más szolgáltatók kulturális utalványainak beváltására is. Mindezek mellett a tavaly meghirdetett változatos turisztikai programcsomagok között - újdonságként - mód nyílik olyan kedvezményes csomag megvásárlására is, mely a Szegedi Szabadtéri Játékok előadására szóló jegy mellett egy szegedi étteremben eltöltött vacsorát is magában foglal. Turisztikai programcsomagok vásárlása esetén a TUI szegedi utazási központjában üdülési csekket is beváltanak.

További újdonságot kínál a fesztivál a látogatók utazásának megkönnyítésére: budapesti indulással, Kecskemét és Kiskunfélegyháza érintésével színházbuszt is indít előadásaira.


A fesztivál 2007. évi műsora:

• A. L. Webber: Macskák (musical)
Időpont: július 6., 7., 8., 13., 14., 15. 

• Kálmán Imre: Marica grófnő (operett)
Időpont: július 27., 28., 29.

• Fire of Anatolia - Török tánc-show, Dawool - Európai premier
Időpont: augusztus 2., 3.

• Frank Wildhorn-Jack Murphy: Rudolf (musical)
Időpont: augusztus 9., 10., 11., 12.

• Erkel Ferenc: Bánk bán (opera)
Időpont: augusztus 18., 20.

süti beállítások módosítása