Három nő a Dóm téren

A Szegedi Szabadtéri Játékok idei kiemelt produkciójának elsõ olvasópróbáját tartotta június elsején Eszenyi Enikõ rendezõ.

Remek hangulatban zajlott pénteken a Marica grófnő első próbája. A művészeket Bátyai Edina, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója köszöntötte, aki kiemelte: "örülök, hogy ilyen csodálatos társulat jött össze az idei évad sikerprodukciójához". Eszenyi Enikő boldogan vállalta el Bátyai Edina felkérésére élete első Szegedi Szabadtéri rendezését. A több szállal is Szegedhez és a darabhoz kötődő színész-rendezőnő azonnal tudta, hogy a sikerhez egy harmadik erős női egyéniségre is szükség van: Lukács Gyöngyire. A világhírű operaénekes, a mű főszereplője New Yorkból érkezett haza azért, hogy élete első operett szerepét, a Marica grófnőt eljátszhassa a Dóm téren. Bátyai Edina azt is elmondta a próbán, hogy Kentaur soha nem látott díszleteket kreál a Fesztivál színpadjára, melynek részleteiről hamarosan beszámolnak a szervezők.

Bozsena grófnő szerepében Lehoczky Zsuzsa lesz látható. Először láthatjuk Pindroch Csabát, Nagy Ervint, Peller Annát, és Tordy Gézát operett szerepben. Tóth Adrienn, a fiatal tehetséges operaénekes örömmel értesült róla az első olvasópróbát megelőző napokban, hogy végül ő kapta meg Manja, a cigánylány szerepét. Így ő is csatlakozhatott a fergeteges premier próbához Eszenyi Enikő társulatában.
A próbák mostantól a nyitóelőadásig folyamatosan zajlanak.

A Szegedi Szabadtéri Játékok Kálmán Imre születésének 125. évfordulója alkalmából tűzi műsorra a zeneszerző közkedvelt darabját, a Marica grófnőt. Az előadások időpontjai: július 27., 28., 29.

Forrás: Szegedi Szabadtéri Játékok

süti beállítások módosítása