Fekete Györgyi

Aase-díjjal ismerte el többek között Fekete Györgyi színpadi munkáját az Oktatási és Kulturális Minisztérium. Az elismerést Gobbi Hilda végakaratában alapította "az emlékezetes percek, pillanatok fõszereplõi" számára. Az egri társulat tagjának dr. Schneider Márta, kulturális szakállamtitkár adja át a kitüntetést december 11-én délután Budapesten, a Bajor Gizi Színészmúzeumban.



Fekete Györgyi
pályafutását 1981-ben, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban kezdte. Ezt követően a Kecskeméti Katona József Színházban, majd a Debreceni Csokonai Színházban és a Szegedi Nemzeti Színházban játszott. Másfél évtizede az egri Gárdonyi Géza Színház tagja.
Prózai és zenés művekben, kisebb és nagyobb szerepekben egyaránt megmutatkozik tehetsége.
Számos epizód-szerepből "varázsolt" főszerepet, így pl. Feydeau: A hülyéje "Mme Pinchard"-jaként (Kaszás Gergő partnereként) minden alkalommal frenetikus sikert aratott.
Művészi sokoldalúságát bizonyítja, hogy számos alkalommal készített jelmezterveket a Szekszárdi Német Színháznak. Egerben Márai Sándor "Kaland" című színművének létrehozásában közreműködött tervezőként, a tavalyi évadban pedig az "Equus" tervezője volt.
Igényes-szép díszletével és jelmezeivel jelentősen hozzájárult az előadások közönségsikeréhez.

Aase-díjban részesülek továbbá: Tanai Bella, Mihály Pál és Lugosi György színművészek.


Forrás: Egri Gárdonyi Géza Színház

süti beállítások módosítása