IPSUM

Ágens és a Természetes Vészek Kollektíva IPSUM címû elõadása látható 2008. április 22-én 20 órakor a MU Színházban. Az elõadást követõen közönségtalálkozóra kerül sor kb. 21 óra 15-kor, amelyen neves kritikusok elemzik a darabot a nézõk véleményét, kérdéseit is figyelembe véve.

Moderátor:
• Sándor L. István - kritikus, az Ellenfény főszerkesztője.

A beszélgetésen részt vesz:
• Jászay Tamás - kritikus, az NKA Revizor c. online folyóiratának szerkesztője
• Karsai György - kritikus, a SZFE tanára
• Rényi András - esztéta, az ELTE BTK tanára


Ágens - kortárs operaénekes, zeneszerző, rendező, költő

Ágens kortárs operaénekes, rendező, aki elsősorban klasszikus zenei művek kortárs művekként történő megjelenítésével foglalkozik. Az elmúlt években a legmeghatározóbb képzőművészekkel, színházi és filmrendezőkkel, muzsikusokkal, mozgásművészekkel, koreográfusokkal dolgozott együtt (pl. Lois Viktor, Szomjas György, Szőke András, Dettre Gábor, Gárdos Péter, Milorad Krstic, Boudny Ferenc, Tasnádi József, Gergye Krisztián, Csabai Attila, Jávorka Ádám, Ladjánszky Márta, Stollár Xénia, Meredith Monk, Juronics Tamás ... stb.). Kezdetben szólóban, vagy minimál zenei kísérettel, fél órás improvizációkkal lépett fel. Később, önálló CD-jének megjelenését követően, sorra kérték fel színházak, alternatív társulatok zeneszerzőként, énekesként, illetve színházi koncepteket készítésére. Első saját darabjai (koreográfus alkotótársakkal közös munkák)- összművészeti előadások - melyekben színészként, énekesként illetve a darabok zeneszerzőjeként is részt vett, komoly közönség- és szakmai sikert hoztak. 2007-ben - a Költészet Napján - megjelent első verseskötete, Kúrós versek címmel.

Árvai György- képzőművész, látványtervező, rendező, zenész, performer

A Képzőművészeti Főiskola díszlet- jelmeztervező szakán szerzett diplomát 1988-ban, de pályája kezdete óta többféle művészeti ágban tevékenykedik. 1982 óta szerepel különféle hazai és külföldi, egyéni és csoportos képzőművészeti kiállításokon, ugyanakkor kiállításokat és más különleges funkciójú tereket is tervez. 1984-től működteti a Természetes Vészek Kollektívát, amely a mozgást, a filmet, a kortárs zenét, a performance-ot újfajta szcenikai hatásokkal ötvözi. 1985 óta készít látványterveket, illetve zenéket színházi előadásokhoz és filmekhez. 1993-tól többféle elektroakusztikus zenei formáció munkájában vesz részt.

Ágens és a Természetes Vészek Kollektíva
IPSUM
- önmagadat -
Codex VI: A mennydörgés, tökéletes elme

Alkotók: Ágens, Árvai György, Imre Zoltán, Szűcs Edit, Parabryo, Philipp György
Munkatársak: Bernáth György, Boudny Ferenc, Kormosói Róbert, Payer Ferenc, Szirtes Attila
Köszönet: Hudi László, Leszták Tibor, Lenz Tünde
Produkciós vezető: Árvai György

Támogató: NKA, MU Színház, Flórián Műhely

1952-ben, a Júdeai sivatagban elkóborolt kecskéiket kereső beduin pásztorok egy nehezen megközelíthető barlang mélyén cserép amforákba rejtett bőr tekercsekre bukkantak.
Ókori-írásszakértők megállapították, hogy a "CODEX"-ek több évszázaddal régebbiek, mint az addig ismeretes legöregebbnek tartott ószövetségi írások.
Olyan kéziratok is felszínre kerültek, amelyeket mind a zsidó, mind a keresztény kánon a szent könyveinek összesített kiadásaiból - hogy még az emlékezetből is kitörölje - kirekesztett.

Forrás: MU Színház

süti beállítások módosítása