Dennis Kelly darabok

Dennis Kelly darabok angolul és magyarul. Színészek LONDONból és a KRÉTAKÖRbõl. After the End Magács László rendezésében angolul brit színészekkel, magyarul a Krétakör egykori tagjaival, Láng Annamáriával és Rába Rolanddal, illetve LOVE & MONEY a POSZT-díjas Bartsch Katával a fõszerepben. Közönségtalálkozó. Borkóstoló.

• Dennis Kelly: AFTER THE END
 
2008. szeptember 29. / 19:00 + közönségtalálkozó a művészekkel
2008. október 1. / 19:00
2008. október 2. / 19:00 + közönségtalálkozó a művészekkel

“And people look at your smile and they think that it’s the best thing that they’ve ever seen. They think that it makes them look like chunks of coal, but they want to be near, even if it hurts them, even if it kills them and turns their souls into pieces of dust."
 
Mark has known Louise for a long time. They have common friends and maybe they have an affection for each other. But Louise has a boyfriend. Or rather she had...
One day terrorists bomb the city where they live. After the attack burning wrecks, injured and distraught people are roaming the streets. Mark is living in a house, under which the previous tenant built a bunker. Louise comes round to seek refuge...

They try to live together in the tight space of the bunker, which is surprisingly comfortable and well-equipped for Louise. They try to handle their trauma, plan their future, get used to the other’s presence and kill time. After a couple of days their relationship becomes more and more strained. Though the tragedy and Louise’s gratitude settle the problems for a while, this impossible situation is turning into a nightmare.
 
After the End is a special blend of romantic comedies, psycho-thrillers and crime stories and has a perfect dramatical turn in the end. Dennis Kelly tells the story of the young couple in a very sensitive way, portraying their human frailties and their continuous fighting with each other in this increasingly claustrophobic environment.
 
After the End raises an issue of great importance, as we all live under the threat of a possible bomb attack nowadays. Dan Gingel, playing Mark, comes straight from the WestEnd, the female lead is Madeleine Joseph.
 
Rendezte: Magács László

Támogató: Budapest Főváros Közgyűlése - Gazdasági Bizottság
Médiatámogató: The Budapest Sun
Jegyár: 2000 Ft
               
 
• Dennis Kelly: After the End (ZSÁKUTCA)
- magyarországi ősbemutató a KRÉTAKÖR egykori színészeivel

2008. október 8. / 19:00
2008. október 20. / 19:00
2008. október 21. / 19.00 + borkóstoló (limitált férőhellyel, kiemelt helyárral)

"... te csak nevetsz, és mosolyogsz. És az emberek nézik a mosolyod, és azt gondolják, hogy ez a legszebb dolog a világon. Azt gondolják, hogy mindig a közeledben akarnak lenni, még akkor is, ha ez fájdalmas, ha megöli őket, ha teljesen összetöri őket."

Hogyan tud együtt élni az atomtámadás után egy bunker szűk terében két fiatal, Louise és Mark? Meddig tart és milyen a bezártság? Pszichothriller, krimi vagy romantikus komédia? Dennis Kelly hihetetlen pszichológiai pontossággal és érzékenységgel meséli el a két fiatal történetét, emberi meccseiket, folyamatos küzdelmüket egymással és a klausztrofóbiával egy precízen felépített dramaturgiai zárócsavarral. 
 
Szereplők: Láng Annamária, Rába Roland
Fordította: Róbert Júlia
Dramaturg: Garai Judit
Rendező: Magács László

 
Jegyár: 2000 Ft (kivéve október 21-én)

• Dennis Kelly: LOVE & MONEY
Nézőpont Színház
2008. október 9. csütörtök / 19:00

A Love & Money egy szerelemmel és illúziókkal teli kapcsolat teljes amortizációjának története egy olyan társadalomban, ahol az önazonosságot csak a tulajdon képes megtestesíteni. Az egyre súlyosabb adósságokba keveredő Jess és David személyisége fokozatosan esik szét a számlák ellen folytatott élethalálharcban. Vajon van-e esélyük visszafordítani a visszafordíthatatlant?

Szereplők: Bartsch Kata, Kroó Ádám, Tamás Kinga, Viola Gábor, Magyari Tekla és Elek Ányos
Díszlet: Bagoly Zsuzsa
Dramaturg: Várady Zsuzsa
Rendező: Göttinger Pál
 

www.nezopontszinhaz.com 
Jegyár: 2000 Ft 
 
 
Az 1970-ben született, Londonban alkotó Dennis Kelly a kortárs angol drámairodalom egyik legmeghatározóbb egyénisége. Legfontosabb műveiben (Debris, Osama the Hero, After The End, Love & Money) Kelly a gyermekek kegyetlen naivitásával csodálkozik rá az őt körülvevő világra, érzékenyen tapint rá a mai nyugati társadalmakban való mindennapi létezés feloldhatatlan ellentmondásaira. Ő fordította angolra Kárpáti Péter A negyedik kapu című drámáját, amelyet a londoni Nemzeti Színház mutatott  be 2004-ben. Drámáit számos brit színház mellett színpadra állították többek között Németországban, Svájcban, Olaszországban, Hollandiában, az Egyesült Államokban, Japánban és Ausztráliában.

 

süti beállítások módosítása