Pálfi Ervin

Az elmúlt évad legkiemelkedõbb vajdasági magyar színházi alakításáért járó díjat, a Pataki Gyûrût, október 29-én este, a szabadkai Népszínház Jadran Színpadán Pálfi Ervin vehette át Seress Rezsõ megformálásáért a Népszínház Szomorú vasárnap címû elõadásában.


Pálfi Ervin

A Pataki Gyűrű-díj jelölőbizottsága idén is szeptember 21-én, a Magyar Dráma Napján, az Újvidéki Színházban hozta nyilvánosságra döntését, miután megtekintették a négy érintett színház, azaz az Újvidéki Színház, a Kosztolányi Dezső Színház, a szabadkai Gyermekszínház valamint a Népszínház Magyar Társulatának előadásait.
A jelölőbizottság tagjai voltak Gerold László egyetemi tanár, kritikus, Bakos Petra kritikus valamint L’uboslav Majera rendező.

A legrangosabb vajdasági színészi díjnak idén is öt várományosa volt:
Ábrahám Irént az Újvidéki Színház Bernarda Alba háza című előadásában Ponszia szerepéért jelölték a díjra.
Béres Mártát a Kosztolányi Dezső Színház Urbi et orbi című előadásában Móni szerepének megformálásáért jelölték a díjra.
Csernik Árpád a Népszínház Magyar Társulatának Vízkereszt vagy bánom is én című előadásában Malvolio szerepével érdemelte ki a jelölést.
Mikes Imre Elek a Kosztolányi Dezső Színház Boldog bolondok című előadásában Wolfgang Amadeus Mozart megszemélyesítéséért kapta a nominációt.
Pálfi Ervint a szabadkai Népszínház Magyar Társulatának Szomorú vasárnap című előadásában Seress Rezső megformálásáért jelölték a díjra.

A Pataki Gyűrű-díj bírálóbizottságának tagjai:
- Karna Margit színművésznő, a zsüri tiszteletbeli elnöke.
- Tolnai Szabolcs filmrendező, a zsüri elnöke
- Nagypál Gábor, színművész.
- Papp Tímea, kritikus,
valamint első alkalommal, egy összesített szavazattal az Újvidéki Művészeti Akadémia magyar színésztagozatának hallgatói.

Idén az Újvidéki Művészeti Akladémia hallgatói egy különdíj hagyományát szeretnék megteremteni, amely független attól, hogy ki a Pataki Gyűrű-díj kitüntetettje. Első alkalommal a díjat Pálfi Ervin vehette át.

A Pataki Gyűrű-díjat - a hagyományoknak megfelelően - idén is a tavalyi kitüntetett, azaz Faragó Edit, az Újvidéki Színház művésznője kiáltotta ki, és Karna Margit művésznő, Pataki László özvegye adta át - ezúttal Pálfi Ervinnek.

Forrás: Szabadkai Népszínház Magyar Társulata

süti beállítások módosítása