Bodó Viktor - Ausztria

A legtekintélyesebb osztrák színházi díjjal, a Nestroy-díjjal tüntették ki Bodó Viktort. A rendezõ a grazi Schauspielhausban 2007-ben bemutatott Alice (Roland Schimmelpfennig: Alice Csodaországban címû darabja nyomán készített) elõadásának látványáért kapta meg a rangos kitüntetést.


Bodó Viktor
Fotó: Nándorfi Máté

A nagy sikerű előadás az elmúlt évadban több vendégjátékra is meghívást kapott, játszották Essenben és Münchenben a Radikal jung fesztiválon.


Jelenet az Alice c. darabból

Nyáron a Salzburgi Ünnepi Játékok vendége lesz az Alice; a Young Directors Project 2009 keretében mutatják be augusztus  5., 6., 7. és 8-án a Republicban.


Jelenet az Alice c. darabból

Bodó Viktor 2006-ban volt először a grazi színház vendége, Kafka Kastélyának Vinnai Andrással közösen írt adaptációját állította színre. Az együttműködés sikerének eredményeképpen került sor a következő meghívásra, és az Alice elsöprő sikere nyomán már tervezik a következő közös produkciót, amelyben vendégként Bodó újonnan alapított társulata, a Szputnyik Hajózási Társaság - Modern Színház- és Viselkedéskutató Intézet - Labor is részt vesz.

Kapcsolódó linkek:
http://www.nestroypreis.at/index.php
http://www.buehnen-graz.com/schauspielhaus/stuecke/stuecke_genau.php?id=3981

 

süti beállítások módosítása