A Nemzeti Színház büféje

Ahol az úri közönség táncol: hogy energiát gyűjts, a Mester előtt magadba nyomhatsz egy perecet és egy két decis Sió meggylevet bruttó 810 forintért, ha pedig a Jég első felvonása leszívta az agyadat, egy Red Bullal pörgetheted fel magad a sztorizós második etapra, ez 950 forintba fog fájni. Magas labda, lehet sírni, hogy micsoda lehúzás ez - és persze az is, Balaton szelet 2 kilóért??? -, de ha esetleg a légvonalban párszáz méterre található A38-on redbulloznál, ott egy százassal még többre van szükséged, és a nyolcadik kerületi, legkevésbé sem menő Háry étteremben is 750-et vesznek le rólad ugyanezért. (viszonyítani nehéz egyébként, hiszen a Wizzair és ha jól tudom, a Ryanair is például "csak" 3,5 eurót kér a Red Bullért 10 ezer méter magasan, ami a mostani árfolyamon is épphogy A38-as árazás...)



Süti, zsepi, csoki

Ha végül túlteszed magad a pultot körbelengő penetráns nyolcvanas évek-feelingen. és azon a gondolaton is, hogy mi az istenért nem te vagy ennek az aranybányának a bérlője, majd kikönyöklöd a sorod, tisztességes alapellátást kapsz.. A szendvicsek nem szikkadtak és van bennük anyag pont elég, a perec pedig simán indulhatna a környékbeli pékek járási versenyén.


Pörgés

Ha nagyon szar a darab, piával tompíthatod le magad: rövidek minden mennyiségben vannak 800 forint körültől, és sörbor is kérhető. Infrastrukturális kérdés, hogy kicsit szerencsétlen a büfé kiképzése. Néhány könyöklőn kívül csak a pár távolabbi kis asztalon fogyaszthat a szünetben egy masszában a pulthoz ömlő közönség, de végül is nincs probléma: a mellettem álldogáló atillás-szúrósszemű úriember is menet közben lenyomja a kávéját a János vitéz harmadik felvonása előtt (külön posztot érne, hogy alig lépsz be az épületbe, másfél méterre tőled egy szalagkordon akadályozza a továbbhaladást. Jóval vendégfogadóbb lenne egy látványos aula, ami mintegy közösségi térként is megtenné). Ha pedig minden tételt megemésztettél, pont szemben vannak a tényleg világbajnok kivitelezésű mellékhelyiségek, ahol biztosan nem jársz úgy, mint Renton Skócia legocsmányabb vécéjében.

süti beállítások módosítása