Kiegyensúlyozott évadkezdés

Stabil gazdálkodással kezdi a 2009/2010-es évadot a Gárdonyi Géza Színház. A teátrum 44 millió forinttal kap többet működésre a fenntartó, Heves Megyei Önkormányzattól, de az új előadóművészeti törvény előnyeit is élvezi - jelentette be Sós Tamás, közgyűlési elnök. Habis László, Eger polgármestere a műfaji sokszínűséget emelte ki, ami különösen jellemző lesz a most induló évadra. Ugyanakkor sajnálatának adott hangot, amiatt, mert nem sikerült a megyének és a városnak közös, intézményfenntartó társulást létrehoznia a teátrum működtetésére.

 


gardonyi

 

Csizmadia Tibor igazgató-főrendező az értékek megőrzését és megújulást, színes kínálatot és izgalmas előadásokat ígér a 2009-2010-es évadra. A korábbi évekhez képest több a magyar szerző a nagyszínpadi repertoárban. Klasszikus és mai, zenés és prózai művek szerepelnek a programban olyan íróktól, zeneszerzőktől, mint Csíky Gergely, Fényes Szabolcs, Márton László vagy Szakcsi Lakatos Béla. De említhetném akár Nádasdy Ádámot is, akinek mai, közérthető fordításában jelenik meg a Szentivánéji álom. Ezt mutatja be a társulat október 2-án a nagyszínpadon, Radoslav Milenkovic rendezésében. Többféle kedvezményt adunk idén, a meglévők mellett három új -prózai, zenés és tánc- bérletet indítunk. Előadások és fesztiválok váltják majd egymást: októberben Eger ad otthont a Quartet Nemzetközi Színházi Fesztiválnak, majd tavasszal ismét Monodráma találkozót rendezünk - fogalmazott Csizmadia Tibor.

A társulat először szeptember 15-én várja a közönséget: Barta Dóra érdemes művész rendezi a Bifidus Essensis avagy tűsarkon a téboly című mozgás-színházat a stúdiószínpadon.

pcs

Forrás: Gárdonyi Géza Színház, Eger

süti beállítások módosítása