Évadnyitó ütközet

Egy csatatér, egy társulat, két csapat - küzdelem az utolsó... asszociációig! Kemény játékszabályok, egy kíméletlen bíró, sárga és piros lap, a közönség pedig nemcsak ötleteket ad, de szavaz is: melyik csapat domborított jobban az adott jelenetben?


tkzet_-_plaki_WEB

Improcsata, ahol még a nyertes is a közönség kegyeitől függ! Jelenetek, pörgős játékok - ahogy megszokhattátok, de mindez most időre, pontért, sípszóra, egymás ellen.
Ismeritek a mondást?
„Az ellenségeimmel elbánok magam is, a barátaimtól óvj meg Istenem!"

 

MOMENTÁN vs. MOMENTÁN
Évadnyitó ütközet

versenyzők:
Bódy Gergő, Boldoghy Borbála, Harsányi Bence,
Kiskovács Attila, Molnár Levente, Nemes Takách Kata, Simonyi Balázs, Tóth Barnabás, Várady Zsuzsi

Zenei vezető: Pirisi László

Időpont: 2009. szeptember 15. 19h
Helyszín: Momentown (Dürer-kert, Ajtósi D. sor 19-21.)

 

RogvEst

MOMENTÁN OKTÓBER

  • RögvEst
    2009. október 11. és 27. 19.00, Momentown


Interaktív, improvizációs színházi játék a közönség ötletei alapján. Célunk a szórakoztatás és a nézők kreativitásának, fantáziájának felcsigázása.

Elég, ha hozol egy tárgyat, mondasz egy helyszínt vagy egy foglalkozást, netalántán mutatsz egy mozdulatot és mi már játszunk is tovább.

Dobd el az agyad! Kis bátorság és néhány ötlet.
Mottónk: Mi sem tudjuk, mit teszünk 5 perc múlva.
Túl vagyunk a 300. előadáson. Még nem láttad?!

Játsszák: Bódy Gergő, Boldoghy Borbála, Harsányi Bence, Kiskovács Attila, Molnár Levente, Nemes Takách Kata, Simonyi Balázs, Tóth Barnabás, Várady Zsuzsi

Zenei vezető: Pirisi László

 

  • RögvEst Mini
    7-10 éves gyerekeknek és „mindenkinek, aki szereti"
    2009. október 11. 11.00, Momentown

„Egyszer volt, hol nem volt..." - volt egyszer egy társulat, amely minden alkalommal más és vadonatúj zenés mesejátékot játszott, ami egyszer sem volt, sehol sem volt.

Az Óperenciás tengeren túl, Momentownban, a gyerekek választják ki, hogy ki legyen aznap a főhős, és ki legyen a „főgonosz". A kurta farkú malac sok kreativitást túr: a gyerekek végig aktív irányítói az eseményeknek, segítői a hősöknek, az ötleteik, az általuk készített „csodás tárgyak" pedig beépülnek a varázslatos történetbe: nézők, írók, résztvevők. Így lesz igazi interaktív mese-élmény kicsiknek. És nagyoknak. A klasszikus és modern mesék elemeivel, a gyerekek humorával, zenével és meglepetésekkel bolyongunk a gyermeki fantázia mezőin, csúcsain, barlangjaiban. A játék csodákra képes, a Momentán Társulatnak pedig igazi örömjáték meséket improvizálni, ahol természetesen mindig a jó győz... de hogy pontosan hogyan, abban mi sem lehetünk biztosak, hiszen mi sem tudjuk, hogy hőseink mit tesznek 5 perc múlva. Ehhez szükségünk van meséket szerető gyerekekre és felnőttekre csoportos és családi előadásainkon.

Aki csak teheti, járjon utána...!

Játsszák: Bódy Gergő, Boldoghy Borbála, Harsányi Bence, Kiskovács Attila, Molnár Levente, Nemes Takách Kata, Simonyi Balázs, Tóth Barnabás, Várady Zsuzsi

Zenei vezető: Pirisi László

 

  • KEX és TEA
    könnyed irodalmi felolvasóest a Marczibányi téren
    2009. október 6. 18.30 - Kányádi Sándor

 

A kortárs magyar irodalom manapság nem igazán népszerű, nem eladható, nem "trendi", gyakorta érthetetlen, ezért sokan csipőből elutasítják. Szándékunkban áll az előítéletek és ódzkodások eloszlatása. Szerintünk ugyanis szerethető, fogyasztható, kézzelfogható, sőt szórakoztató.

Meghitt, zenés-gyertyafényes-kekszes teaházi hangulatú felolvasóestjeink középpontjában egy örök irodalmi téma vagy egy fontos mai magyar író/költő áll, az ő műveikből és kedvenc olvasmányaikból válogatunk. A felolvasások után a szerzővel beszélgetünk az élet és az irodalom apró-cseprő dolgairól.

felolvasnak: Bódy Gergő, Boldoghy Borbála, Harsányi Bence, Kiskovács Attila, Molnár Levente, Nemes Takách Kata, Simonyi Balázs, Tóth Barnabás, Várady Zsuzsi

Zenei vezető: Pirisi László


--------

A Momentán Társulat

A Momentán Társulat tagjai: Boldoghy Borbála, Bódy Gergely, Harsányi Bence, Kiskovács Attila, Molnár Levente, Nemes Takách Kata, Simonyi Balázs, Tóth Barnabás, Várady Zsuzsi zenei vezető: Pirisi László

Mindannyian Földessy Margit "köpönyegéből" és drámastúdiójából bújtunk ki, az évek-évtizedek során vele-mellette fedeztük fel a kreativitást és a játékosságot magunkban.

Akad köztünk magyartanár, drámapedagógus, filmrendező, látványtervező, műsorvezető, dramaturg, fotós is. Életünk hivatalosan és nem hivatalosan is a film, a színház, az irodalom és a zene körül forog.

2000 őszén (már sok éves barátság után) Balázs szervezésében alakult meg a Kex és tea név alatt működő irodalmi körünk, amelynek célja a kortárs magyar irodalom kellemes atmoszférájú felolvasóesteken, keksz- és teadélutánokon való népszerűsítése volt. A Kex és Tea állandó befogadó helyszíne a Marczibányi Téri Művelődési Központ. Mára túl vagyunk az 50. előadáson.

2003-ban úgy döntöttünk, hogy a hosszú évek óta gyakorolt, újból és újból örömet okozó improvizációt nézők számára is élvezhető és izgalmas előadásokká formáljuk. Így tehát Attila, Bence és Levente elmélyült a Magyarországon alig ismert, de Nyugat-Európában és Amerikában rendkívül népszerű és nagy hagyományokkal bíró improvizációs színház tengernyi szakirodalmában. Néhány hónapnyi felkészülés és kísérletezés után (mert bármilyen furcsa, a rögtönzéshez sem árt) első RögvEst előadásunkat 2003. november 11-én tartottuk meg a Spinoza házban. Ezután nem sokkal "hivatalosan" is társulattá alakultunk és felvettük a Momentán nevet. Azóta több mint 250 előadásunk volt Budapesten, országszerte és a határon túl.

2005. októberétől 2008. márciusáig a Momentán című heti műsorral jelentkeztünk az M1-en és M2-n kamaszok problémáira improvizálva.

2005 óta minden nyáron improvizációs táborokat tartunk különböző korosztályoknak. 2008-tól felnőtteknek szánt kommunikációs workshopokkal is kiegészítettük repertoárunkat.

Az improvizációs technikákra illetve az improszínházi és tréneri gyakorlatunkra alapozva 2006 óta tartunk 100%-osan gyakorlati céges tréningeket.

Most itt tartunk. Hogy később mi lesz? Honnan tudjuk? Amikor mi azt sem tudjuk, mit teszünk öt perc múlva...

Momentánék.

Forrás: Momentán Társulat

 

süti beállítások módosítása