Országos SzínészVerseny

El tudja képzelni magát egy halraj részeként? Lehányná Ön a gyülekezetet az orgona mellől? Miért? Ellátogatna a kancsal jó hallásúak találkozójára, ahol mindenkit Feliciánnak hívnak? Eljátszana egy óvónőt szélsőséges nevelési elvekkel? Meg tudja mutatni, milyen, ha lazacra gondol, pedig nem akar..?

vegyes_oszv

 

F E L H Í V Á S !!!

A TÁP SZÍNHÁZ a nagy és a giga színészversenyre emlékezve (mintamesékben) hét fordulós országos színészversenyt hirdet
Országos SzínészVerseny címmel

A versenyre várjuk: színészek, emvék, ehák, beugrók, önjelöltek, celebek, statiszták, színpadi szolgák, színművészek, színművésznők, Sztanyiszlavszkij, Meyerhold, Grotowski, főiskolások, a nemzet színészei, színészek és nem színészek illetve kifejezetten színészek és mindazok jelentkezését, akik el tudják játszani a hátukkal, hogy nem laktak jól azzal a bambuszrüggyel, amit tegnap dobott le egy ENSZ zeppelin!

Helyszínek lesznek: Budapest, Nyíregyháza, Pécs, Sopron, Szeged

Első megmérettetés: 2010. JANUÁR 5. kedd 22.30 óra TRAFÓ
Jelentkezni lehet (erre az időpontra) 2009. december 31-ig a szineszverseny@gmail.com vagy a tapszinhaz@gmail.com címen illetve a +36-20-249-1962 telefonszámon!

A verseny célja:
• méltóképpen hozzájárulni
• élményszerű találkozást biztosítani
• megmutatkozni és feltárni
• úgy hazudni, hogy nem ismered az igazságot

A verseny nehéz pillanataiban sem hagyjuk magukra a színészeket...

 

tap_oszv


A TÁP Színházról...
A TÁP Színház 1996 óta működik különböző alternatív befogadó- és szórakozóhelyeken hadat üzenve a merev, szabályokhoz kötött kőszínházi formáknak.
A „Rossz színház" -mely megvalósítására előadásaik kísérletet tesznek- alapvető lényege, hogy szembeszáll az aktuális trendekkel és formabontó színházi megoldásokkal kísérletezik. Egyik legfontosabb törekvése a „jónak lenni" szorongásának feloldása, amit leginkább felszabadult, improvizatív játékkal tud elérni.

„Nem másokon gúnyolódnak. Önmagukat teszik (virtuózan) nevetségessé. Vállalják komolykodásuk, előadói fontoskodásuk kínosságát. Megmutatják, mennyi alanyi nekifohászkodást igényel a rossz színház. Milyen mélyről fakad a tehetségtelenség és az alkalmatlanok szerepvállalása. Bölcseleti alapon hülyülnek. Elvből tiszteletlenek. Rendes, fölkészült anarchisták." (Molnár Gál Péter)

A Színészversenyről...(általában):
A Színészverseny a színészek improvizációs készségét, váratlan (abszurd vagy kevésbé abszurd) helyzetekben való megoldó készségét, az egymásra figyelni tudás képességét teszi próbára, felszabadult, ihletett, improvizatív játékra hív, mely egyúttal mélyíti a színészek mesterségbeli tudását, gazdagítja művészi kifejezőeszközeit.

„A TÁP-féle színészverseny igazi örömszínház, fergetegesen mulatságos pillanatokkal, színészi felfedezésekkel, a forma jellegéből adódóan persze kissé egyenetlenül, s adott esetben a hajnali órákba nyúlóan, valamelyest ki is fárasztva a nézőket." (Urbán Balázs)

„Az sem véletlen, hogy a rossz megmutatására szinte kivétel nélkül csupa jók szerződnek - nem volt ez másképp most sem. A versenyzők közt ott volt a már említett Anger Zsolton kívül Keresztes Tamás, Vinnai András, Balla Eszter, Csányi Sándor, Kamarás Iván, Jordán Adél, Elek Ferenc, Dankó István, Adorjáni Bálint és még néhányan. A műsorvezetés hálás-hálátlan feladatát Kocsis Gergely és Ruszina Szabolcs látta el, a zsűri elnöke Hegedűs D. Géza volt, tagjai között ott ült sokak tanára, Karsai György is... (Csáki Judit)

 

TAP-oszv

 

A Versenyre ezidáig négy alkalommal került sor a TÁP Színház régi és új tagjainak közreműködésével a West-Balkánban, a Thália Színházban, a Trafóban és a POSZT-on a Bóbita Bábszínházban.

A 2010-es Országos SzínészVerseny döntőjében az eddigi versenyek győzteseivel kell kiállni és megmérkőzni a továbbjutott jelentkezőknek: Anger Zsolt, Láng Annamária és Vinnai András.

Vajdai Vilmos sk.
művészeti vezető



fotók: Lehotka Judit Zolka
forrás: TÁP Színház

süti beállítások módosítása