Szilveszteri nagy utazás

Igazi zenés ünnep lesz a nézők számára a Tamási Áron Színház szilveszteri előadása, amitől vidámabban, optimistábban, nyitottabban tudnak átlépni a 2010-es új esztendőbe. A hatalmas apparátust mozgató, az erdélyi komolyzenei élet sztárjait felvonultató nagyszabású produkció rendezője és zenei vezetője Selmeczi György, akinek ez lesz az első munkája Sepsiszentgyörgyön.


nagyutazas_plakat



Az előadás egy híres magyar film betétdaláról kapta a címét: A nagy utazás. A nézők az előadás alkotóinak társaságában bebarangolhatják az európai zeneirodalomnak azokat a fontosabb állomásait, ahol különböző műfajokban - operában, operettben, musicalben, sanzonokban, kuplékban, kabarédalokban - a téli ünnepkörhöz kötődő legkiválóbb alkotások születtek. Az utazás térben és időben is nagy területet jár be: Adventtől Vízkeresztig a nézők ellátogathatnak Londonba, Velencébe, átélhetik a bécsi ünnepi bálok szilveszteri hangulatát, párizsi bohémokkal találkozhatnak. A karaván természetesen Székelyföldről indul, és ide is érkezik vissza, ezáltal is érzékeltetve a magyar kultúra sajátságos és egyszerre európai jellegét. Az alkotók olyan hangulatot ígérnek, melyben a 2009-es év gondjai, megpróbáltatásai, fáradságos munkája után valóban ünneplőbe öltözhet testileg-lelkileg a sepsiszentgyörgyi nagyközönség.

Az előadás színpadra állításában közreműködtek: Kele Brigitta, Covacinschi Yolanda, Pataki Adorján, Sándor Árpád, Szilágyi János, Szilágyi Zsolt, Galló Ernő, Váta Loránd, Gajzágó Zsuzsa és Pál-Ferenczi Gyöngyi. A zenét meghívott művészek közreműködésével a Georgius zenekar szolgáltatja. Műsoron: Rossini, Puccini, Offenbach, Strauss, Kálmán Imre, Kodály Zoltán és más híres zeneszerzők művei, valamint sanzonok, kuplék, kabarédalok az elmúlt 100 évből. A készülő előadásról a rendező így nyilatkozik: „Remélhetőleg olyan utazást tudunk biztosítani a szentgyörgyi nézők számára, mint valami különleges utazási iroda, hogy mindenki jól érezze magát azokon a gyönyörű tájakon amelyeket ez a csodálatos zeneirodalom felkínál a mindenkori szilveszterezőknek."

A produkció - a több különböző városból érkező vendégművészek programjának összeegyeztetési nehézségei miatt - mindössze csak három alkalommal kerül bemutatásra. A szilveszteri előadás december 31-én este 18 órától kezdődik a Tamási Áron Színház Nagytermében, utána csak január 2-án és 3-án (mindkét nap 19 órától) lesz még látható a produkció.

forrás: Tamási Áron Színház, Sepsiszentgyörgy

süti beállítások módosítása