Szeretem a feleségem

Február 6-án Magyar Attila rendezésében és főszereplésével kerül színre a Budaörsi Játékszínben a Szeretem a feleségem című zenés vígjáték.

szeretemcut

Michael Stewart pikáns komédiájáról Magyar Attila így fogalmaz: „házaspár hőseink kényelmesen ringatóznak a házasélet hullámain, ám ez kevés nekik. Haladni akarnak a korral, valami izgalmat akarnak csempészni az életükbe. A két férj kitalálja, hogy párt cserélnek, mert ez a trendi. Izgalom lesz is bőven. Ám az ötlet nem válik be..."
Ami Magyar Attila további februári programját illeti, február 27-én a Madách Színházban lesz premierje. A Sors bolondjai című vígjátékot korábban nagy sikerrel játszotta a Madách Kamaraszínházban, majd a Budaörsi Játékszínben tűzte műsorra, amelynek egyébként a művészeti vezetője. Most viszont „helycserés támadás" történik a nézők rekeszizmai ellen, hiszen a Sors bolondjai beköltözik az Erzsébet körúti teátrumba, s hogy ne maradjon mulatság nélkül Budaörs népe, erre hivatott a Szeretem a feleségem.


Michael Stewart: Szeretem a feleségem
- vidám, pikáns zenés játék 2 részben -

Alvin: MAGYAR ATTILA
Cleo: TIMKÓ ESZTER
Wally: SZAKÁCS TIBOR
Monica: PIKALI GERDA
Harvey: URMAI GÁBOR
Stanley: TOKAJI CSABA
Gina: MEZEI RÉKA

Díszlet: Götz Béla
Jelmez: Opra Szabó Zsófia
Zenei munkatárs: Gebora György
Hangszerelte: Ács Bálint
Dramaturg: Németh Virág
Koreográfus: Kadala Petra
Rendezőasszisztens: Lengyel Zóra

Rendező: MAGYAR ATTILA



03



Ágyak és vágyak
Beszélgetés Magyar Attilával

Michael Stewart bulvár-komédiája karácsonykor játszódik egy kisvárosban. Alapvetően konzervatív kisember hősei egyszer csak gondolnak egy merészet, hogyan lehetne némi izgalmat csempészni életükbe. A politikából ismerjük a mondást: csak nagyot érdemes álmodni. Vajon ez a házaséletre is érvényes? A választ Magyar Attilától tudjuk meg.


- Mi újság veled?

Magyar Attila:
Szeretem a feleségem!
-  Én is. De hogy jön ez ide?

Magyar Attila:
Ez a mű címe, amit próbálunk. Február 6-án lesz a bemutatója a Budaörsi Játékszínben.
-  Játszod? Rendezed?

Magyar Attila:
Játszom és rendezem. Ami a rendezést illeti, ez egy kis létszámú darab, ezért úgy gondoltam, megbirkózom vele.
- Csavaros történet a házastársi hűségről?

Magyar Attila:
Inkább arról, milyen bonyodalmakkal jár, ha házasságban élő emberek színesíteni szeretnék házaséletüket és elképzelik, hogy hármasban csinálják. Vagy akár négyesben...
- Valóra váltják a „nagy álmot"?
Magyar Attila:
Végül mégsem. A döntő pillanatban mindenki rájön, hogy mégis csak a saját párját szereti.
- Főszerepben a hálószoba? Pontosabban az ágy?

Magyar Attila:
Van kocsma helyszín is, de ágy az van, persze.
- Hancúroztok is?

Magyar Attila:
Csak szeretnénk. De a lelkiismeretünk mindig hamarabb megszólal. Pikáns történet, a 16-os karika ott lehetne, elsősorban a témája miatt.
- Egyszóval nem dobáljátok le magatokról a ruhadarabokat?
Magyar Attila:
Azt azért nem mondanám. Elkezdjük az akciót, csak nem fejezzük be... Annyit talán elárulhatok, hogy a boxer fehérneműig eljutunk. Az egészet a férjek találták ki és természetesen ők torpannak vissza a döntő pillanatban.
-  Egy derék, gyáva férjet mintázol, nemde?

Magyar Attila:
Pontosan. Akinek nagy az arca, de amikor a tettek mezejére kéne lépni, visszariad.
-  A nyílt színi vetkőzés tekintetében sikeres múltra tekinthetsz vissza. Pár évvel ezelőtt, a Sok hűhó semmiért Benedekje szerelmi önkívületében egy szál gatyában repült ki az ablakon.

Magyar Attila:
Egy színésznek, akárhol is tart az életében, néha vállalni kell a dolgot. Hollywoodban is leveszik a pólót a kisportolt, izmos férfiszínészek.
-  Vagyis most rádolgozol legendás felsőtestedre?
Magyar Attila:
Hm. Egy lengyel dokkmunkáséhoz tudnám hasonlítani „legendás felsőtestemet". Aki már jó pár éve nem dolgozik. Én azt hiszem, ötvözöm a magyar átlagférjet. Talán azért leszek rokonszenves a nézőknek, mert nem mindenki rendelkezik közülük kocka hassal. Tudnak velem azonosulni. Én azokat képviselem, akik a házasélet során felszedtek néhány kilót.
- Végül is jellemzi az előadást a fűtött erotika?

Magyar Attila:
Éppen erre törekszenek hőseink a békésen hullámzó házasélet tengerén. Haladni akarnak a korral. A nagy ötlet, hogy párt cserélnek. Ez a trendi. De nem válik be.
- Zenés darabról lévén szó a jellemábrázolás mellett a szereplők táncolnak és dalra fakadnak. Nem állsz hadilábon a tánccal?

- Hova gondolsz? Ha megtanulom a koreográfiát, sima ügy. És ha komolyan veszem, nevetnek. Úgy értem, azon, hogy jó vagyok, mosolyt vált ki az emberekből.
- Farsangkor is elsülnek majd a karácsonyi poénok?

- Való igaz, az Ünnepekre a karácsonyi poén jobban rímel. De ez is szinkronba kerül majd, mert hiszem, hogy a darab legalább két karácsonykor még műsoron lesz.

Kiss Péter

süti beállítások módosítása