Carneval Dunaújvárosban

A Közép-Európa Táncszínház ismét Dunaújvárosban lép fel. Duda Éva Carneval című előadásával vendégszerepelnek 2010. március 7-én, 19 órától, a Bartók Kamaraszínház nagyszínpadán.

 



Carneval - Mozgóképes ajánló

 

A koreográfus Duda Éva számos jelentős díjat nyert el az utóbbi évben: a legrangosabb állami szakmai díj, a Harangozó-díj után idén, a Tánc Világnapján az Évad legjobb alkotója díjat is átveheti majd, Lunatika című előadásáért pedig az év legjobb kortárs táncelőadásának járó Lábán Rudolf díjat nyerte.
A Carneval című előadás látványos jeleneteivel és kiemelkedő táncos teljesítményeivel várja a dunaújvárosi közönséget. Az előadás három táncosa előadói díjat is nyert alakításáért a tavalyi veszprémi Tánc Fesztiválon. S arra is büszkék lehetünk, hogy az előadás egy részlete március végén az USA-ban, Houstonban vendégszerepel, a Dance Salad fesztiválon, ahol olyan világhírű táncegyüttesek mellett lépnek színpadra táncosaink, mint az NDT Netherlands Dance Theatre, a Royal Balett Belgium, Norvég Nemzeti Balett vagy az Angol Nemzeti Balett.

A Carneval című előadás az átváltozás témakörét kutatja, középpontjában ismert és ismeretlen oldalaink feltárása áll. Képzeletbeli emberi és állati arcaink találkoznak össze ebben a mozgalmas játékban, ahol a szélsőségek nem csak a karakterek szintjén, hanem az egymást ellenpontozó mozgások ötvözésében is teret kapnak.

Az előadást Duda Éva a Közép-Európa Táncszínház 20. jubileumi évfordulójára készítette.

 

karneval400

 

Carneval

Táncosok:
Asztalos Dóra, Grecsó Zoltán, Gulyás Anna, Hargitai Mariann,
Katonka Zoltán, Mádi László, Major László, Palcsó Nóra

Zene: Kunert Péter
Jelmez: Béres Móni
Díszlet: Duda Éva
Fény/Hang: Fogarasi Zoltán
Konzultáns: Máriás Petra

Koreográfus: Duda Éva (Harangozó-díjas)

Támogatók: OKM, NKA, Előadóművészeti Jogvédő Iroda, „Budapest Bank Budapestért" Alapítvány, Fidelio Est

süti beállítások módosítása