Aegon-est a Nemzetiben

A Képzett társítások - AEGON-estek a Nemzetiben című tehetséges magyar alkotókat bemutató beszélgetős sorozatban Alföldi Róbert vendége ezúttal Csányi Vilmos író, etológus és Vancsó Zoltán fotográfus. Mindehhez zeneileg aláfest: Bujtor Balázs hegedűn és Szabó Dániel zongorán. Időpont: 2010. március 25-én, csütörtökön 19 órától.

csanyi_vilmos_01_k
Csányi Vilmos

Csányi Vilmost sokan ismerik etológusként, olyan tudósként, aki élvezetesen tud mesélni és írni a tudományos kutatásairól. Körülbelül 50 éve ír, több mint 30 könyve jelent meg, etológusként izgalmas összefüggéseket tárt az olvasók elé. Több könyve óriási sikert aratott, ilyen volt például a két kutyájáról, Bukfencről és Jeromosról szóló történetek sora. Közel három tucatnyi kötet után 2009-ben jelent meg az első regénye, a Bábosok, amely egy, a világtól elzártan élő, parányi közösségről és a fennmaradás esélyéről szól. Az idén újabb könyve lát napvilágot az áprilisi Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra, a tudományról szóló szatíra címe: Marci, a beszélő kutya.

 

vancso_zoltan_k
Vancsó Zoltán

 

Mivel Csányi Vilmos szenvedélyesen - és remekül - fotózik, az est másik vendége a kitűnő fotográfus, Vancsó Zoltán lesz. A Mai Manó Házban éppen ezekben a hetekben látható Vancsó Zoltán kiállítása, amely március 28-ig látogatható a Nagymező utcai Magyar Fotográfusok Házában. A beszélgetés, a felolvasás és a vetítés mellett minden alkalommal fontos szerepet játszik az improvizatív, ott születő zene, ezúttal pedig különleges duó nyújtja a zenei kontextust.


bujtor_balazs
Bujor Balázs
szabo_daniel_k
Szabó Dániel

Bujtor Balázs klasszikus zenész, a Pannon Filharmonikusok első koncertmestere, aki keresi az improvizációs fellépési lehetőségeket, a dzsesszzenészekkel való együttműködést is. Szabó Dániel zongorista a hazai dzsesszélet egyik jelentős egyénisége, aki számos nemzetközi versenyen, koncerten aratott sikert, egyébként gyerekkora a Martyn Ferenc Művészeti Szabadiskolában tanult, ahol már gyerekkorától a társművészetek tanulmányozásával együtt mélyedhetett el a zenében, a zenei és a vizuális művészeti ágak közti párhuzamok keresésében. Ezúttal tehát ők ketten játsszák el a gondolataikat, érzelmeiket mindarról, amit a március 25-i AEGON-esten hallhatunk, láthatunk.


lead_kepzett




-------

Képzett társítások - Aegon-est
Időpont: 2010. március 25-én, csütörtökön 19 órától
Helyszín: Nemzeti Színház - Gobbi Hilda Színpad
Sorozatszerkesztő, az estek összeállítója: Eszéki Erzsébet

süti beállítások módosítása