Május a Katonában

Eseménydús május elé néz a budapesti Katona József Színház. Május 14-én, pénteken, az évad utolsó premierjeként kerül bemutatásra a  Kamrában a Tünet Együttessel közös új produkció Gyász címmel. A Szabó Réka rendezésében készülő előadásban a Katona társulatának tagjai mellett Szabó Márta, Góbi Rita, Gőz István és Szász Dániel, a Tünet Együttes művészei szerepelnek.

 


Beszélgetés a Ledarálnakeltűntem c. előadás szereplőivel

 

Május 18-án a Ledarálnakeltűntem című, számos díjjal jutalmazott produkció Prágában, az Archa Színházban vendégszerepel, a Cinoherni Klub és a prágai Magyar Kultúrintézet szervezésében.

Több előadás búcsúzik a színház repertoárjától hosszabb-rövidebb időre. A Mi ez a hang? (Dzsesztetés) május 8-án látható ebben az évben utoljára, leghamarabb csak egy év múlva tűzik műsorra. A Sáskák című előadást május 21-én látható utoljára a nagyszínházban, s a jövő évadtól - részben új szereplőkkel -, a Kamrába kerül át.

 


Sáskák - Mozgóképes ajánló

 

A hónap végén, május 31-én pedig utolsó alkalommal kerül műsorra az Ascher Tamás által rendezett Barbárok című Gorkij előadás. Az utolsó előadásra a még szabad jegyek jelentős kedvezménnyel vásárolhatók meg a Katona jegypénztárában, illetve a színház honlapján május 10-től.



Barbárok - Mozgóképes ajánló


forrás: Katona József Színház

süti beállítások módosítása