A régi nyár Komáromban

Békeffi István-Lajtai Lajos: A régi nyár című operettjét mutatja be 2010. június 4-én pénteken este 19.00 órakor a Komáromi Jókai Színház társulata, a Primadonnák című bohózatot sikerre vivő Méhes László m.v. rendezésében.


A_rgi_nyr_-_Holocsy_Katalin_-_Fab_Tibor_Jszai_Mari-djas
Holocsy Katalin, Fabó Tibor


Békeffi István és Lajtai Lajos A régi nyár című operettjében a nagy primadonnáról senki sem hiszi el, hogy már férjhez adandó lánya van. A színésznő pedig még távol tartja a férfiakat tizennyolc éves lányától; el akarja kerülni, hogy hozzá hasonlóan neki is csalódnia kelljen egy férfiban. A primadonna azonban sosem tudta elfelejteni azt a férfit, aki most újra feltűnik, és vele van a fia is. Talán nem indiszkréció elárulni, hogy némi bonyodalom után mind a négyen megtalálják boldogságukat. Miközben ezt a boldogságot keresik, slágereket énekelnek. Legyen a Horváth kertben Budán!, Hol van az a nyár, hol a régi szerelem?


A_rgi_nyr-_Nagy-Klzy_Eszter
Nagy-Kálózy Eszter


„- A régi nyár azon operettek közé tartozik, melyeknek a szüzséje alkalmat ad a színészeknek valódi, hús-vér alakok formálására. Erre törkeszünk." - mondta Méhes László rendező, majd így folytatta - „- Szép és kellemes a történet, amely reméljük hihetetlenül szórakoztató is lesz, a szónak nem a „nagy és felhőtlen nevetés" értemében, hanem egy végig mosollyal figyelt történet. Érdekes lesz az előadás díszlete. Miközben teljes reális játék keretét adja, a számokban lehetőség nyílik majd arra, hogy aláhúzza, vagy ellenpontozza a zenei szituációt, és egy kicsit álomszerűvé váljon " - avatott be a rendező.


A_rgi_nyr_-_Holocsy_Krisztina
Holocsy Krisztina


Mária, a híres színésznő szerepében Nagy-Kálózy Eszter áll majd a komáromi közönség elé. A művésznőt az egyik próba szünetében faggattuk. „- Tóth Tibor színházigazgató keresett meg még az ősszel ezzel a szereppel - kezdte a színésznő - Nagyon boldogan vagyok itt. Nagy örömmel, és rengeteg energiával kezdtünk dolgozni - árulta el Nagy-Kálózy Eszter. Megkérdeztük, mit tart az operett műfajról. „- Nagyon jó játszani, vagy legalábbis nézőként jó nézni egy operettet. A szerelmeket, a bonyodalmakat. Még nem játszottam ilyet, kíváncsian lesem, milyen ez a műfaj" - árulta el.


A_rgi_nyr_-_Nagy-Klzy_Eszter_-_Majorfalvi_Blint
Nagy-Kálózy Eszter - Majorfalvi Bálint


Kíváncsiak voltunk arra is, milyen tempót diktál Méhes László. „ - Már az első két napban nagyon belehúzott, igyekeznünk kell, hogy lépést tudjunk tartani vele - búcsúzott a művésznő. Lányát Tar Renáta játssza majd az előadásban. Báró Jankovits János Tóth Tibor lesz. Miklóst, a fiát Majorfalvi Bálint alakítja. Trafinát Fabó Tibor Jászai Mari-díjas, Mimózát, az öltöztetőnőt Holocsy Krisztina, a főúrat Hajdú László, a revü színház görljét pedig Holocsy Katalin adja.


A_rgi_nyr-Fab_Tibor_Jszai_Mari-djas
Fabó Tibor



A produkció díszleteit Báthonyi György m.v., a jelmezeket Horváth Kata m.v. tervezte, a táncokat Kispál Anita m.v. koreografálta. A zenei vezető Gebóra György m.v. A szenzációs slágereket Pálinkás Andrássy Zsuzsanna tanította be. A rendező asszisztense: Mesinger Nóra. Premier június 4-én pénteken este hét órakor.

forrás: Komáromi Jókai Színház

süti beállítások módosítása