Bérletet hirdet a Csíki Játékszín

Szeptember 1-én, szerdán 12 órakor, új órarenddel nyitja meg jegypénztárát közönsége előtt a Csíki Játékszín. Egy hónapon át tart a bérletvásárlás. A tavalyi bérletesek helyét a színház szeptember 15-ig tartja fenn. Bár a bérletek árai kis mértékben emelkedtek, megvásárlásuk a jegyváltással ellentétben egész évadra kedvezményes helyet biztosít tulajdonosának a színház nézőterén.



jatekszin_hu



A Csíki Játékszín a bérletre négy nagyszínpadi előadást kínál felnőtteknek és gimnazistáknak. A teljes árú bérlet négy előadásra 50 lejbe kerül, nyugdíjasoknak és diákoknak járó kedvezménnyel 30 lejbe. Premiereinkre a Bánk bán bemutató bérlet 65 lejbe kerül, a színház hivatalos támogatói mecénás bérletet válthatnak 350 lejért. A négy előadás, melyet 14 éven felüliek számára javasol a színház a következő: William Shakespeare: MACBETH című tragédiája Gavriil Pinte rendezésében, Parti Nagy Lajos átirata Jevgenyij Svarc A SÁRKÁNY című felnőtt-meséje alapján, melyet a főiskolai hallgató, Vargyas Márta rendez, Zerkovitz Béla - Szilágyi László operettje, a CSÓKOS ASSZONY Parászka Miklós színrevitelében és Tasnádi István verses szatírája, a MAGYAR ZOMBI, melyet Victor Ioan Frunză rendez.
6-13 éveseknek mesebérletet ajánl a Csíki Játékszín 15 lejért: a három Hargita-megyei színház gyerekelőadásaiból készített csomagot. A Figura Stúdió Színház vendégjátékában Nagy Bandó András-Sebestyén Rita: A KISKALÁCSAI KIRÁLYSÁG című meséjét, Grimm mese nyomán a Tomcsa Sándor Színház társulatától a CSIPKERÓZSIKÁt, csíkszeredai produkcióban pedig Budaházi Attila meséjét láthatják a gyerekek MINT SÓT AZ ÉTELBEN címmel.
Az évadban bérleten kívül a Hunyadi László Kamarateremben Czintos József vendégszereplésével ír kortárs drámát rendez Parászka Miklós, Martin McDonagh VAKNYUGAT című szövegét. A társulat alternatív repertoárként felolvasó-színházi előadásokkal lép fel a Magyar Dráma Napján, a Magyar Kultúra Napján, a Színház Világnapján és a Magyar Költészet Napján, melyre 0 lej értékű jegyek igényelhetőek. Ezt gesztusnak szánják a gazdasági megszorítások körülményei között.

A Csíki Játékszín fenntartja a műsorváltoztatás jogát. A jegypénztár az új évadban munkanapokon 12-16 óra között tart nyitva és előadások előtt egy órával. Hét éven aluli gyerekek a felnőtt-előadásokat nem látogathatják.

forrás: Csíki Játékszín

-----

Csíki Játékszín - Csíkszereda Önkormányzati Színháza
530102 Csíkszereda Temesvári sugárút 6. sz. Tel./Fax: +40-266-310670 e-mail:titkarsag@csikijatekszin.ro

süti beállítások módosítása