Szilveszteri ajánlat

Hogyan is búcsúzhatnánk ettől az évtől, ha nem zenével és tánccal? És melyik színházba menjünk az év utolsó napján? És mi legyen a gyerekkel? Budapesten és vidéken a legtöbb színház szilveszteri programmal várja a nézőit. Ezekből a programokból készített egy ajánlót a színház. hu szerkesztősége, hogy megkönnyítse a döntést, milyen előadással búcsúztassák az óévet.

operett_romeo
Rómeó és Júlia - Operettszínház

 

A Budapesti Operettszínházban szilveszteri Rómeó és Júlia lesz, ahol várhatóan nem ér tragikus véget a történet. A Centrál Színház az évad új premierjével a Cabaret musical szilveszteri előadásával várja a nézőit. A vidéki színházak is készülnek az újévre. Debrecenben a Valahol Európában c. musicallel búcsúztatják az évet. Pécsen a Rudolf musical szilveszteri bemutató előadása lesz látható. A gyerekek számára igazán izgalmas előszilveszteri program lehet Tengely Gábor rendezte Hajnali csillag peremén c. új előadás a Budapest Bábszínházban vagy az új Presser musical, a Túl a Maszat-hegyen Halász Judittal a Pesti Színházban.

 

vigszinhaz_maszathegy
Túl a Maszat-hegyen - Pesti Színház

 


A Trafóban az idei évet december 30-án a Litera irodalmi portál 9. előszilveszteri partijával zárják a Momentán Társulattal. Irodalom, buli, kortársak, improvizáció!
Jegyár: elővételben 1800 Ft / aznap 2200 Ft
2010.12.30 20:00 -22.00
JEGYRENDELÉS>>>


Szilveszter este koncertet ad a Magyar Színház társulatának színészzenekara, a Harmadik Figyelmezetés. Az együttes vendége Keresztes Ildikó és Vikidál Gyula lesz. A 2009-ben alakult együttes dalai a hatvanas évektől a tegnapokig ölelik fel a legnagyobb könnyűzenei slágereket. Repertoárjukon többek között olyan dalok hallhatóak, mint a Zene nélkül mit érek én, Darabok a szívemből, Mindenki valakié, Boldogság gyere haza, Still Got the Blues, Honky Tonk Woman, Pocsolyába léptem, Csak egy tánc volt.
A koncert 22 óráig tart egy szünettel, amikor a közönség tagjait egy pohár pezsgőre invitálja színház. Jegyek válthatók a színház közönségszervezési irodájában, pénztárában, valamint az interneten. A Baráti Társaság tagjai 50% kedvezményben részesülnek.
2010. december 31. 19:00

 

1
Harmadik Figyelmeztetés - Magyar Színház

 

Igazi szórakozást nyújtó Szakcsi-musicallel zárja az óévet a Gárdonyi Géza Színház. December 30-án és 31-én este 6 órától Szegvári Menyhért rendezésében a Cigánykerék című előadást játssza az egri társulat. Csemer Géza a Cigánykerékben a romák legégetőbb problémáival foglalkozik őszintén, néha kegyetlenül, önkritikával, váddal, sok humorral és lírával. Szakcsi Lakatos Béla világzenét írt hozzá, így született meg a Cigánykerék című musical. Jegyek válthatók a Szervezőirodában! (Eger, Széchenyi u. 5. tel: 06/36/518-347, tel/fax: 06/36/518-348; szervezes@gardonyiszinhaz.hu)

 

eger_szilveszter
Cigánykerék - Gárdonyi Géza Színház, Eger

 

Cabaret - egy ismerős történet úgy, ahogy még sosem láttuk. Szilvesztertől a Centrál Színházban. Básti Juli partnere a színpadon Haumann Péter lesz, a rendező pedig nem más, mint Bozsik Yvette.
2010. december 31., péntek Nagyszínpad, 17:00 és 21:00
JEGYRENDELÉS >>>


cabaret
További képek a Cabaret c. előadásról a foto.szinhaz.hu-n >>>


1985 szilveszterén indult útjára a Madách Színház egyik legsikeresebb komédiája, a Páratlan páros. Ray Cooney története sziporkázó, és a színpadon ugyanolyan lendülettel pörögnek az események, mintha csak tegnap lett volna a bemutató. Prózai darab Magyarországon még sosem ért meg 869 előadást. Különösen úgy, hogy a szereposztása a bemutató óta szinte változatlan, és Szerednyey Béla például minden előadáson játszott. 2010. december 31-én dupla előadással ünnepelik az egyedülálló jubileumot.
Jubileumi előadás időpontok: 2010. december 31. 15.00, 19.00
JEGYRENDELÉS >>>


madach_cooney
Páratlan páros - Madách Színház


Szilveszterezzen a Spinozában!
Már 30-án este zenés kabaréval lehet kezdeni a ráhangolódást a Spinozában, a harmincas-negyvenes évek kupléival, dalaival Újlipócia címmel.
Másnap, szilveszterkor is jó program valamint kitűnő menüsor várja a barátokat. Foglalás és bővebb információ az elérhetőségeiken. Tel: (1) 413 7488 spinozahaz@spinozahaz.hu

 

ujlipocia


Rendhagyó színházi Szilveszter a Radnóti Színházban
December 31-én este 9 órakor kezdődik a Naftalin című előadás, ahol fergeteges komédiával, élő zenével és sok nevetéssel búcsúztatják az óévet. A szünetekben pezsgős koccintásra várják a nézőket a színház előcsarnokában, és az előadás végén együtt köszöntik az Újévet!
JEGYRENDELÉS >>>



Naftalin  - mozgóképes ajánló

 

„Mici néni” szilvesztere a József Attila Színházban
Tekintse meg szilveszterkor a Mici néni két élete című retro vígjátékot, a 60-as évek nagy slágereivel a József Attila Színházban. A felejthetetlen estéről a társulat gondoskodik: zongoristával, svédasztalos pezsgős vacsorával várják Önt és partnerét, december 31-én 16.00 és este 20 órakor óévbúcsúztató előadásukra a József Attila Színházba. Koccintson az új évre Esztergályos Cecíliával, Bodrogi Gyulával, Galambos Erzsivel, Vándor Évával, Balla Eszterrel, Zöld Csabával és a József Attila Színház művészeivel.
JEGYRENDELÉS >>>

 


Mici néni két élete - mozgóképes ajánló

 

 

Igazi, szilveszteri, színházi csemege készül a Karinthy Színházban.
December 31-én este 8 órakor mutatják be Prima Donna, a Balaton csillaga zenés travi road-show címmel a pezsgős óév búcsúztató előadást Czeizel Gábor rendezésében. Egy divatos témájú, lendületes és látványos, speciális hazai helyszíneken játszódó, magyar dalokkal fűszerezett eredeti új zenés játék. A darab műfaji meghatározása különleges, de utal a történet jellegére is: pikáns zenés road-show. Három transzvesztita-művész, Madonna, a sikeres, de idősödő travi-sztár, Mici, aki a családi életet választotta a színpad helyett és az ifjú Sziszi, akiben a két rutinos színpadi róka meglátja a tüzet, a tehetséget, egy sikeres turné reményében útnak indulnak. Elkísérjük őket az utazásukra, amelyen végigjárják Magyarország vadregényes tájait és megérkezünk velük Badacsonytördemicre. Láthatjuk a "show" látványos részleteit, felcsendülnek ismert slágerek és megismerkedünk hőseink kalandos történetével. Végül az is kiderül: sikerül-e változtatni a sorsukon, folytathatják-e a karrierjüket, az eddigi életüket...
JEGYRENDELÉS>>>


Búcsúztassa együtt művészeinkkel az óévet, és köszöntsük közösen az új esztendőt a debreceni Csokonai Színházban, ahol egy pohár pezsgővel várják vendégeiket a Valahol Európában szilveszteri előadására. Vigyük magunkkal minden idők egyik legsikeresebb hazai musicaljének üzenetét 2011-ben is: „A zene az kell!"
2010. december 31. - 18 óra

 

valahol_europaban
Valahol Európában - Csokonai Színház, Debrecen

 

Budapest Bábszínház
Hajnali csillag peremén Mackóélet és mackóálom egy részben, 3 éves kortól. Mackókról és gyerekekről mackóknak és gyerekeknek. Hozd magaddal kedvenc mackódat, aki a legjobb barátod, alvós társad, titkaid tudója – ez az előadás neki is szól! Aki nem tud mackót hozni, az előadás idejére kölcsön kap egyet a Mackókölcsönzőből. Figyelem! Felnőtt nézők is mindenképp mackóval vagy gyerekkel érkezzenek! Kényelmes játszós ruha ajánlott!
2010. december 31. 10.00 óra
JEGYRENDELÉS >>>

 

Örkény Színház: Jógyerekek képeskönyve
Rémvarieté felnőtteknek 1845 karácsonyán Dr. Heinrich Hoffmann hiába járta a boltokat, hogy hároméves kisfiát meglephesse egy mesekönyvvel, nem talált kedvére valót. Így maga írt és rajzolt egyet. A kényszer szülte ajándékötlet a németség egyik emblematikus figuráját teremtette meg: a hosszú körmű, bozontos hajú Struwwelpetert. A képeskönyv többi szereplője is egy-egy „rosszgyerek”: gyufával játszó kislány, a levesét visszautasító vagy a székén hintázó kisfiú és így tovább. Másfél évszázaddal később a bizarr látásmódjáról ismert, londoni Tiger Lillies kultuszzenekar fekete humorú színdarabot írt a mesekönyvből. Groteszk rémvarieté keretében elevenedik meg olthatatlan gyerekkori kíváncsiságunk és rosszalkodásaink sora. A rosszgyerekek alaposan megbűnhődnek, és ennél már csak az abszurdabb, hogy a gyerekből egyszer felnőtt lesz.
2010. december 31. 19.00 óra
JEGYRENDELÉS >>>



Jógyerekek képeskönyve - mozgóképes ajánló

 

 

A Thália Színházban Kulka János és Vári Éva közös produkciója a Hat hét, hat tánc és egy pohár pezsgő várja a nézőket.
Thália Színház - Nagyszínpad Budapest - 2010. December 31. Péntek , 21:00
JEGYRENDELÉS >>>


thalia_hat_het_hat_tanc
Kulka János és Vári Éva -  Hat hét, hat tánc
Thália Színház


süti beállítások módosítása