Az EÜ Mindenkié!

Magyarország az EU soros elnöke! Ám kevesen tudják, hogy a gazdasági és politikai feladatok mellett milyen fontos kulturális szerepvállalást jelent ez. Az elnökség évében mi, magyarok döntünk arról, melyik kedves ünnepünk legyen a Brüsszelben megrendezésre kerülő, egész Európánkat képviselő Európa Ünnep!

MTI1

 

Több hónapnyi szívós kutatómunka után EÜ - bizottságunk nyílt ülést tart, melyen Önöket is szívesen látjuk! Vajon melyik ünnepünk lesz az EÜ - project főszereplője? Megtudhatják január 27 - én! Szavazzanak! Vegyenek részt! Az EÜ Mindenkié!

A K. V. Társulat Ünnepeink c. performansz sorozata január 27-én 20 órakor folytatódik a Sirályban.

 

SZGER

 

K.V. Társulat
Ünnepeink

performansz
Szöveg: Juhász Kristóf és a társulat

Szereplők:
Bartsch Kata, Juhász Kristóf, Dióssy Gábor,
Markó Róbert, Stefanovics Angéla, Száger Zsuzsanna, Urbanovits Krisztina



Bemutató: 2011. január 27. 20.00
Helyszín: Sirály (1061 Budapest, Király u. 50.)


notohalloween

 


A K.V. Társulat

A társulat honlapján olvasható, mit rejt a K.V. rövidítés: " Közös Vélemény....vagy Külön Vélemény....de néha gondolhatunk egy csésze forró és gőzölgő kávéra is."
A K.V. Társulat 2006-ban jött létre, alapítói és vezetői: Száger Zsuzsanna és Urbanovits Krisztina. Mindketten hosszú éveken át voltak a kaposvári színház színésznői, mindaz, amit ott tanultak, tapasztaltak egész további pályájukat meghatározza.
Éppen Kaposváron, a női 1-es öltőzőben merült fel, hogy mindazokat az ötleteket, amelyek az ottani próbák, előadások nyomán érlelődtek meg bennük, saját előadások keretében kellene megvalósítani. Megfogalmazódott egy önálló társulat létrehozásának a terve; olyan színészekkel, akikkel egy nyelvet beszélnek, akikkel egyformán gondolkodnak.

Társulatuk mindezidáig olyan nyitott műhelyként működött, melyben a két alapító tag mellett meghívott vendégekkel - színészekkel és rendezőkkel - dolgoztak és főként általuk írt műveket mutattak be, saját rendezésükben.

A 2009/10-es évad fő feladata számunkra egy állandó társulat létrehozása volt, megtalálni azokat az alkotótársakat, akikkel az eddiginél szorosabb együttműködésben dolgoznak. Emellett továbbra is őrzik nyitottságukat, folyamatosan keresik a lehetőséget, hogy meghívott vendégként új színészekkel, rendezőkkel, írókkal ismerkedhessenek meg.

Állandó tagjaik:

Száger Zsuzsanna
Urbanovits Krisztina
Kaszás Ágnes
Bartsch Kata
Juhász Kristóf
Felhőfi Kiss László
Végh Zsolt

csipeszes_kv_tarsulat

Forrás: K.V. Társulat

süti beállítások módosítása