Magyar előadások az UNITER jelölések között

A Román Színházi Szövetség (UNITER) nyilvánosságra hozta jelöléseit a 2010-es év kiemelkedő színházi teljesítményeiért. A legjobb rendezés kategóriában Bocsárdi Lászlót és Andrei Şerbant is UNITER-díjra jelölték, előbbit a Tamási Áron Színház William Shakespeare: A velencei kalmár című előadásának, utóbbit a Kolozsvári Állami Magyar Színház Ingmar Bergman: Suttogások és sikolyok című produkciójának rendezéséért.

bocsardi

Bocsárdi László

 

 

Suttogások és sikolyok a legjobb előadás címéért is versenyben van, ahogyan az Ingmar Bergmant alakító Bogdán Zsolt is, a legjobb férfi főszereplő címért. A legjobb díszletterv díjára jelölték Carmencita Brojboiut, a Kolozsvári Állami Magyar Színház díszlettervezőjét a Tompa Gábor rendezte Leonce és Léna című előadás díszletéért. A produkció esélyes a legjobb előadás kategóriában is, Viola Gábort pedig a legjobb férfi mellékszereplő címre jelölték a Leonce és Lénában nyújtott Valerio-alakításáért.

 

 


2139_darab_kepLeonce és Léna - Kolozsvári Állami Magyar Színház
r.: Tompa Gábor 

 


A jelölő zsűri tagjait az UNITER Szenátusa a Színházkritikusok Nemzetközi Szervezetének román képviselői közül nevezte ki. Andreea Dumitru, Doina Modola és Ludmila Patlanjoglu színházkritikusok jelölései közül egy másik zsűri fogja kiválasztani a nyerteseket. Az idén tizenkilencedik alkalommal osztják ki a romániai színházi élet legrangosabb elismerésének számító UNITER-díjakat. Az április 18-ára tervezett gálát élőben közvetíti majd a román közszolgálati televízió.

süti beállítások módosítása