Rost Andrea díja

Rost Andrea kapta idén a Székely Mihály-emlékplakettet.

Figaro házassága előadás előtt vette át a színpadon az elismerést Győriványi Ráth György főzeneigazgatótól.
Rost Andreát az Operaház vezetősége és a társulat tagjai köszöntötték a színpadon. "Végigolvastam, hogy kik kapták meg az elmúlt majdnem ötven évben a Székely Mihály-emlékplakettet. Nagyszerű, hírneves művészek. Köztük 1970-ben szeretett és feledhetetlen mesterem, Bende Zsolt, akinek olyan sokat köszönhetek a pályám alakulásában. Ilyen társaságba kerülni jóval több, mint megtiszteltetés és nagy öröm" - mondta el a Kossuth-díjas szoprán.

rostszekely2
Peskó Zoltán karmester és Rost Andrea (fotó: Juhász Attila)

Rost Andrea itthon szeptemberben mutatkozott be Grófnéként, a télen több Bohémélet előadásban énekelte Mimit, ezt a szerepet is idén játszotta először Magyarországon. A hazai közönség számára újdonság lesz, hogy öt hét múlva Verdi Otellójában Desdemonaként debütál.

A Székely Mihály-emlékplakettet a Fészek Művészklub Alapítványa 1964. március 22-én, Székely Mihály kétszeres Kossuth-díjas operaénekes halálának első évfordulóján alapította, s azóta minden évben átadják. A plakettet Csillag István szobrászművész tervezte.

rostszekely1
Rost Andrea átveszi az emlékplakettet Győriványi Ráth Györgytől
(fotó: Juhász Attila)


A bejegyzés trackback címe:

https://szinhaz.hu/api/trackback/id/tr6111863935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása