Ónodi, Rátóti és Trill a szegedi Tragédiában

Ónodi Eszter, Rátóti Zoltán és Trill Zsolt alakítja Az ember tragédiájának főszerepeit Vidnyánszky Attila "szélesvásznú" rendezésében a nyolcvanéves Szegedi Szabadtéri Játékok idei nyitóelőadásán - tudatta Fábián Barbara, a fesztivál sajtóreferense.

Közleményében a jubileumát ünneplő Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatóját, Bátyai Edinát idézve úgy fogalmaz: a magyarszínházi élet ünnepévé teszik az előadást. A Tragédia fontos hagyományt képvisel Magyarország legnagyobb nyári színházi fesztiváljának történelmében, "csúcstartó" a szabadtérin, hiszen az elmúlt évtizedekben tizenhat évad során összesen 61 előadásban láthatták a nézők.

 

onodo

 

Az idei, ünnepi produkcióhoz méltó szereposztást állítottak össze. Az örök nőt, Évát Ónodi Eszter alakítja, partnere Rátóti Zoltán lesz Ádám szerepében. Kettejük történelmi vesszőfutását Luciferként Trill Zsolt követi majd végig. 


A debreceni színház és a beregszászi társulat színészei mellett színre lép több szerepben például Cserhalmi György, Blaskó Péter és Földes László Hobo is. Hobónak az előadás zeneszerzője, Verebes Ernő egy dalt is írt, melyet a londoni színben fog előadni.

 

ratoti


Az alkotók monumentális díszlettel készülnek: az emberiség történetének pergamenje lesz a központi díszletelem, melyet tizenöt méter magasra terveztek, a díszletelem tetején foglal majd helyet az Úr. Innen a tejutat szimbolizálva futtatják le szintén tizenöt méter hosszú szakállát.


A színészek és az alkotók május 23-án kezdik a próbákat, hogy július 1-jén és 2-án valóban a magyar színháztörténet egyik meghatározó, új darabját láthassa a közönség a Dóm tér színpadán.

süti beállítások módosítása