Ünnepi gálaest díjátadóval Békéscsabán

Idén is ünnepi gálaesttel zárta az évadot a Békés Megyei Jókai Színház. A hagyományokhoz híven ezen az estén osztották ki a színházi szakmai elismeréseket. A 2008-ban alapított, Gálfy László nevét viselő gyűrűt ebben az évadban Komáromi Anett színésznő vehette át a Színházkomédia című előadásban nyújtott alakításáért.

Fekete_Peter_igazgato

A teátrum előtti térre tervezett programot nem ejtette zavarba az időjárás, s bár a barométer esőre állott, mégis jó döntésnek bizonyult szabadtéren tartani meg a gálát. A Békés Megyei Jókai Színház elé felépített színpadon a Harmadik Figyelmeztetés színészzenekar játéka nyitotta az estét, ezután egy váratlan fordulattal, korokat átívelő bravúrral, s nem utolsósorban Lakatos Károly maszkmester munkájának köszönhetően a klasszikus évad szerzői keltek életre a színpadon: Schiller, Ibsen, Kálmán Imre, Shakespeare, majd Fazekas Mihály egymást követve lépett a deszkákra, hogy méltassa a 2010/2011-es színházi szezon előadásit.

 

A_kozonseg

A szellemidézést az elmúlt esztendő darabjaiból szemezgetve a közönség nagy örömére múltidézés követte, s eközben a Békés Megye Színművésze díj is gazdára talált három kategóriában. Az elismeréseket Kónya István, Békés Megye Képviselő-testületének alelnöke adta át. „Ifjú tehetség" kategóriában Szabó Lajos, „Érett színművész" kategóriában Katkó Ferenc, „Tapasztalt színművész" kategóriában pedig Jancsik Ferenc vehette át a kitüntetést. A színház társulata a legjobb háttérmunkáért járó díjat Klemm Szilviának, a kelléktár vezetőjének ítélte oda.

 

A_legjobb_hattermunkas_Klemm_Szilvia_lett

Fekete Péter igazgató évértékelő beszédében elmondta: idén a nemzetközi évad szakmai sikerei után a közönség igényeinek igyekezett eleget tenni a teátrum, ezért tűzött repertoárjára olyan nagy volumenű, klasszikus előadásokat, mint a Stuart Mária, a Csárdáskirálynő vagy Ibsen Nórája, melyet a következő esztendőben nem csupán a színházban, hanem a televízió képernyőjén is láthatnak a színházbarátok. „Hiszem, hogy színházunkat a közönség szeretete övezi." – hangsúlyozta a direktor. A következő évadot, melyet a Monte Cristo grófja című musicallel nyit a Jókai színház, a titkok, a rejtélyek köré építi fel a teátrum.

 

Komaromi_Anett_az_idei_Galfy_Laszlo_Gyr-dijas

A Gálfy Gyűrű sorsáról, melynek átadása idén is az est fénypontjának bizonyult, szakmai zsűri döntött. Ebben az évadban a Színházkomédia című előadásban Janssonné megformálásáért Komáromi Anett színésznő vehette át az elismerést, akit Tege Antal, a darab rendezője jelölt a díjra: „Azért nominálom Komáromi Anettet a Színházkomédiából, mert neki volt a legnehezebb dolga abban, hogy a szerep megformálása közben megtartsa az egyensúlyt. Minden előadást óraműpontossággal játszott. Olyan oldaláról ismerhette meg a közönség, amit talán eddigi pályafutása alatt még nem mutathatott meg."

 

Cserna_Antal_es_a_Harmadik_Figyelmeztetes

 

Az estét Csomós Lajos és az Orszlán zenekar, valamint Cserna Antal és a Harmadik Figyelmeztetés fergeteges koncertje zárta.

 

 

forrás: Békés Megyei Jókai Színház

süti beállítások módosítása