Az Aradi Kamaraszínház díjai a 19. Atelier Fesztiválon

 

A legjobb színészi alakítás díja a Rudolf Hess tízparancsolatának, a legjobb férfi mellékszereplő díja a Cselédeknek.

Harsányi Attila, az Aradi Kamaraszínház Rudolf Hess tízparancsolata című produkciójának színésze kapta meg a legjobb színészi alakítás díját a 19. ATELIER Nemzetközi Színházi Fesztiválon Nagybányán. Harsányi Attila kezdetektől fogva tagja az aradi magyar társulatnak. Alina Nelega: Rudolf Hess tízparancsolata című monodrámájával már számos alkalommal szerepelt Magyarország és Románia legjelentősebb színházaiban és fesztiváljain. A transindex.ro hírportál a 2008-as év legjelentősebb előadásának választotta, szintén 2008-ban elnyerte a legjobb előadásnak járó címet a 18. THEALTER Nemzetközi Színházi Fesztiválon Szegeden, 2009-ben pedig a toptipp.hu magyarországi kulturális portál az év legjobb monodrámájának ítélte.

 

Harsanyi_Attila

 

Lovas Zoltán kapta a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat a Cselédek című darabban nyújtott alakításáért. Az aradi Ioan Slavici Klasszikus Színház és az Aradi Kamaraszínház színművésze Madame szerepét játssza az Arad-Zsámbék koprodukcióban.

 

Lovas_Zoltan

 

Kiemelt meghívottként, az Aradi Kamaraszínház az Atelier-portrék kategóriában szerepelt az ország legrégibb nemzetközi színházi seregszemléjén, amelyet június 12-18 között tartottak Nagybányán. Az aradi magyar társulat két előadással lépett fel: Alina Nelega Rudolf Hess tízparancsolata című monodrámájával Tapasztó Ernő rendezésében, valamint Jean Genet Cselédek című darabjával Radu Dinulescu rendezésében. Mindkét produkció díjat hozott az aradi társulatnak.

 

Az idei versenyprogramot elbíráló szakmai zsűri elnöke Doru Mareş színházkritikus volt, a zsűri tagjai voltak: Nicolae Weisz, Ion Ardeal Ieremia, Ştefan Caraman és Claudiu Groza.

süti beállítások módosítása