Montrealban kezd a Márai-film

A Montreal World Film Festival programján mutatkozik be Sipos József új adaptációja, a Kaland című regény alapján készült mozi. Szerelem és halál, hűség és árulás, siker és bukás 1940-ben Budapesten, a nagy világégés árnyékában - a legújabb Márai-film az Eszter hagyatéka alkotóitól.

plakat

A premieren részt vesz a rendező-forgatókönyvíró Sipos József, valamint a főszereplők közül Gerd Böckmann német színész. A romantikus drámát négyszer vetítik az augusztus 18. és 24. között zajló fesztiválon - közölte a produkció képviselője.

A Kaland forgatása 20 napig tartott, januárban ért véget. A rendező nem először alkalmazza filmre Márai Sándor egy munkáját, az ő nevéhez fűződik az Eszter hagyatéka című film is.

                    A hamarosan bemutatkozó alkotásban Böckmann mellett Marozsán Erika és Csányi Sándor játssza a főszerepet, de feltűnik a vásznon Törőcsik Mari, Nagy-Kálózy Eszter, Eperjes Károly, Szilágyi Tibor, Moór Marianna, Pogány Judit és Tordai Teri is.

A film operatőre és társ-forgatókönyvírója Gózon Francisco, az ő nevéhez számos játékfilm, többek közt az Iszka utazása című alkotás is kötődik. A zeneszerző Berkes Gábor, a betétdalt Ambrus Rita énekli.
A Kaland magyarországi bemutatóját a forgalmazó PCN Film 2011. október 20-ra tervezi.

 

WERKFOTÓK A KALAND FORGATÁSÁRÓL

csanyi

Csányi Sándor

Sipos József rendező: "Nem akarok egy régi, poros filmet csinálni, úgyhogy nem ragaszkodunk szigorúan a korhűséghez. Modern filmet szeretnénk, amely csak felidézi a korszak hangulatát."

ambrusrita

Ambrus Rita, énekesnő

Sipos József: "Az volt a célom, hogy populárisabb legyen. A történet először kisregény formájában jelent meg, aztán lett belőle színdarab, egyszer tehát már eljutott a szélesebb közönséghez. A maga idejében - közvetlenül a második világháború előtt - körbejárta Európát, és mindenhol nagy sikerrel játszották. Ez a film sem csak azoknak szól majd, akik már olvastak Márait, hanem azoknak is, akik még sosem vették a kezükbe a könyveit."

gerdeperjes

Gerd Böckmann és Eperjes Károly

Eperjes Károly: "Egész különleges szerep a Szekeres professzoré. Nemcsak barátja és munkatársa a főszereplő Kádár doktornak, hanem tulajdonképpen a lelkiismerete is."

tordaiszilagyiTordai Teri és Szilágyi Tibor

Rövid szinposzis: Dr. Kádár Péter professzor minden tekintetben sikeres. Karrierje szárnyal, fiatal felesége, Anna pedig irigylésre méltóan gyönyörű. Tökéletes élete épp azon a napon hullik darabjaira, amikor kinevezik a legnevesebb klinika vezetőjévé. A professzor nem is sejti, hogy amíg őt ünneplik, addig hűségesnek hitt kollégája, fogadott fia, Zoltán doktor szökésre készül Annával. Az ígéretes kaland azonban váratlan fordulatot vesz. A professzor súlyos alkut köt Zoltánnal, amely mind a három ember életét végérvényesen megváltoztatja.

erikagerd

Marozsán Erika és Gerd Böckmann

Sipos József Gerd Böckmannról: "Amikor megjelent a megbeszélésen a bécsi Sacher Hotel előtt egy Ferrarival, és néztük Franciscóval, ahogy körberajongják, rögtön tudtuk, hogy ő az. Mivel a vendégei voltunk, kaptunk egy különtermet a Sacherben, ahol azonnal előadta, hogy Márait bármennyiért vállalja, mert az neki megtiszteltetés."

Marozsán Erikáról: "Pontosan olyan korú, mint a szerep, és megvan benne az a tűz és az az izgalom, amely szükséges Anna karakteréhez"

csanyigerd

Csányi Sándor és Gerd Böckmann

Ki kit játszik?

  • Kádár professzor: Gerd Böckmann
  • Anna, a professzor felesége: Marozsán Erika
  • Zoltan doktor: Csányi Sándor
  • Szekeres doktor : Eperjes Károly
  • Nono: Törőcsik Mari
  • Olga grófnő: Nagy-Kalózy Eszter
  • Ápolónő: Moór Marianna
  • Miniszter: Szilágyi Tibor
  • Miniszter felesége: Tordai Teri
  • Szállodaigazgató: Kautsky Armand
  • Beteg: Pogány Judit
  • Haldokló lány: Martinovits Dorina
  • Lány nagyapja: Mihály Pál
  • Divattervező: Ubrankovics Júlia
  • Ruhatáros: Sipos Balázs

Kocsmáros: Galkó Balázs

A KALAND FOTÓKON

kaland_marozsanbock

Marozsán Erika és Gerd Böckmann

kalandtorocsik-eperjes

Törőcsik Mari és Eperjes Károly

kalandcsanyi1

Csányi Sándor

kalandnagyubr

Nagy-Kálóczy Eszter, Ubrankovics Júlia

kalanderika

Marozsán Erika

A Színház.hu interjúja a színésznővel itt elérhető.

Forrás: kalandfilm.hu, Színház.hu, Origo


süti beállítások módosítása