Kőfal-Pálya pályázatot hirdet az Új Színház

Negyedik alkalommal hirdette meg független alkotóknak, csoportoknak szóló Kőfal-Pálya pályázatát az Új Színház. A 2011/12. évad témája: történetek a magyar nép zivataros évszázadaiból. A beadási határidő szeptember 15.

A pályázat célja: „az Új Színház profilját meghatározó nyitottság jegyében bemutatkozási és játszási lehetőséget biztosítani független – a kőszínházi struktúrán kívül dolgozó – színházi alkotóknak, csoportoknak”. Pályázni olyan új – kamaraszínpadi – produkcióval lehet, amelynek témája a magyar történelem valamely fontos eseménye, és ez izgalmas, ma is átélhető történetként jelenik meg. A projekt vezetője: Lőkös Ildikó, az Új Színház dramaturgja.

lokosildiLőkös Ildikó

Pályázati feltételek:

  • -Csak olyan előadással lehet pályázni, amit eddig még máshol nem mutattak be és kifejezetten az Új Színház Bubik István Stúdiószínpadára készül.
  • -Előnyt jelenthet – de nem kötelező föltétel – ha a produkcióban az Új Színház művészei is közreműködnek.
  • -Csak független társulatok pályázhatnak, azok, akik nem állandó (önkormányzati vagy egyéb) költségvetésből gazdálkodnak.
  • -A nyertes pályázat(ok) előadása csak a  kötelező egyeztetések (technika, infrastruktúra, jogdíjak, szponzorok stb.) után valósulhat meg.
  • -Egy csapat/személy csak egy pályázatot nyújthat be.

ujsz

Az Új Színház a következőket biztosítja a nyertesnek:

  • 1. az előadás helyszíni adaptációjára, vagy megvalósítására korlátozott számú – és a színház munkarendjébe illeszkedő –  próbalehetőséget a Bubik István Stúdiószínpadon (próbadíj nincs)
  • 2. a helyszíni próbákra és az előadás(ok)ra  kiegészítő műszaki személyzetet
  • 3. a produkció technikai igényeinek ismeretében – a színház tárolókapacitásának függvényében – a díszletek, kellékek, jelmezek tárolását és őrzését
  • a nyertes produkció(k) legalább 3 alkalommal történő előadását a Bubik István Stúdiószínpadon a színház saját produkcióinak játszási tervéhez illeszkedően. (A továbbjátszás a produkció nézettségének, szakmai és közönség sikerének függvénye és további egyeztető tárgyalások kérdése)
  • az előadások nézettségének – és a később megállapításra kerülő jegyárának – függvényében fellépti díjat a produkcióban részt vevőknek (egyedi megállapodás)
  • 4. a fentieken kívül a produkció korlátozott pénzügyi támogatását a színház aktuális pénzügyi helyzetének megfelelően (egyedi megállapodás)
  • promóciót a színház havi műsorfüzetében, honlapján és más reklámfelületein
  • 5. a nyertes produkciók – igény szerint – Új színházi ajánlást  további pályázatokhoz

6. a megvalósuló nyertes pályázatot, pályázatokat az Új Színház saját produkciójának  tekinti, és a nyertessel egyeztetve – lehetőség szerint -  a 2011-2012-es évadban bemutatja.

szinhazuj

A pályázat beadási határideje: 2011. szeptember 15.

Pályázni kizárólag elektronikus formában lehet az Új Színház honlapján megtalálható adatlap kitöltésével.

Cím:  kofalpalya4@ujszinhaz.hu

A pályázatokat az Új Színház által fölkért szakmai kuratórium bírálja el, melynek külső és Új színházi tagjai is vannak.

A kuratóriumnak nem feladata a pályázatok nyilvános, vagy személyre szóló értékelése. Amennyiben a pályázó mégis igényelné, úgy az Új Színház – lehetősége szerint – biztosítja a konzultációt.

süti beállítások módosítása