Színikritikusok Díja

A Színházi Kritikusok Céhe idén 31. alkalommal nyújtja át az előző színházi évad legkiemelkedőbb teljesítményeit elismerő Színikritikusok Díját.

szkc_logo_kicsi

 

A kritikusok legalább évi kilencven premier megtekintése után voksolnak a legjobbakra. A tizenöt kategória mindegyikében három-három (vagy szavazategyenlőség esetén több) jelölt verseng, s hogy közülük ki kapja a díjat, az csak 2011. szeptember 25-én este a Magyar Színházban rendezett ünnepélyes díjátadón derül ki. A nagyközönség számára nyitott gálaműsort Pelsőczy Réka rendezi, az est műsorvezetői Csákányi Eszter és Pál András.

Ahogy a céh már korábban bejelentette, a kritikusok az idei évtől életműdíjat is átadnak: elsőként Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze, a Nemzeti Színház művésze veheti át a kitüntetést. Érdekesség, hogy Törőcsik Mari a legjobb női mellékszereplő kategóriában jelöltként is szerepel a Figaro házassága című előadásban nyújtott alakításáért.

torocsikmari
Fotó: Tóth László

 

 

*

A díjátadó műsorra jegyek válthatók a Magyar Színház közönségszervezésén (1073 Budapest, Erzsébet krt. 21. tel.: 322-2879, 322-7877) minden hétköznap 10-19 óráig, hétvégén 14-19 óráig és jegypénztárában (1077 Budapest, Hevesi Sándor tér 4. tel.: 322-0014) minden nap 13-18 óráig, továbbá az ismert jegyirodákban és az Interticket országos hálózatán.
szervezes@mszinhaz.hu - www.magyarszinhaz.hu

süti beállítások módosítása