'Játszani akarunk' - lezajlott a társulati ülés a József Attila Színházban

Az idei évadnyitó társulati ülésen Nemcsák Károly elmondta, nincs alternatíva a művészek és műszaki dolgozók megmentésére: vagy leépítenek, vagy bezárják a színházat, az önkormányzat ugyanis semmiképp sem ad annyi pénzt, amennyi a májusban, Koltay Gábor megbízott igazgató által megkötött szerződések fenntartására elég. Kedden pedig Hiller István és Lendvai Ildikó írásban nyilvánított véleményt a színház helyzetéről.

nemcsak

A 2011–2012-es évad első felében két Turay Ida színházas és két Soproni színházas előadással várják azokat, akik a József Attila saját társulatának feloszlatása miatt még nem pártoltak el az angyalföldi teátrumtól.

“Játszani akarunk” - vetette fel a társulati ülésen Esztergályos Cecília, aki szerint alacsonyabb gázsiért, minimális befektetéssel lehetne saját bemutatókkal is készülniük, így nem csak azok kapnak - eseti vállalkozói szerződéssel - munkát, akik egy-egy megtartott darabban szerepelnek.

doktorur_006

Doktor úr

A Blikk információi szerint a Turay Ida Színház két darabbal, a Doktor úrral és a Sarkadi-féle Elveszett paradicsommal érkezik a József Attila Színházba, míg a Soproni Petőfi Színház a Késői találkozással és az Apostol együttesről szóló  című musicallel. Mivel a bérleteket is erre a négy előadásra hirdetik meg, ezeket rendszeresen fogják játszani.

Mivel ebben a formában utoljára ülünk így együtt, szeretnék elbúcsúzni tőletek, és sok sikert kívánni mindenkinek - mondta sírástól elcsukló hangon Fehér Anna.

A történtekre Lendvai Ildikó és Hiller István országgyűlési képviselők kedden reagáltak. Azt írták, a József Attila Színház szomorújátéka egy abszurd tragikomédia elemeivel bővült. "A József Attila Színház igazgatójáról tudjuk, hogy remek színész, tehetséges művész. Nyilván jó családapa is. Színházigazgatói minőségében inkább az előbbi, mint az utóbbi erényekről kellene tanúbizonyságot tennie, és ehhez kell segítséget kapnia a színházi szakma felelőseitől is" - fogalmaztak

Forrás: Blikk

süti beállítások módosítása