Bóbita Bábszínház: növekvő előadás- és nézőszámot vár az igazgató

Az előadások és a nézők számának emelkedését várja a Bóbita Bábszínházban a következő évadban Sramó Gábor igazgató, aki ezzel kapcsolatos elképzeléseit és a 2011/2012-es időszak műsortervét az 50 éve alakult teátrum szerdai társulati ülésén vázolta fel.

"A korábbi években tapasztalt 30 ezer feletti nézőszámmal szemben tavaly 227 előadáson mintegy 24 ezer látogatónk volt, amely a bábszínház új helyre költözése mellett a csökkenő gyerekszámmal magyarázható. Az ünnepi évadban szeretnénk 230-250 előadással, színes érdekes programjainkkal újra 30 ezer érdeklődőt vonzani" - fogalmazott a direktor.

sramo

Sramó Gábor elmondta: 2011/2012-ben öt bemutatót terveznek. A Berze Nagy János gyűjtése alapján írt, az ördögök eszén is túljáró fiú történetét feldolgozó A bűbájos lakat című előadás október 1-jén, a korábban nagy sikerrel játszott Diótörő felújított változata november 12-én, Alain Serres SzerelMese című művének bábszínpadi változata november 26-án látható először.
A tradicionális görög árnyjáték-komédia alapján színpadra alkalmazott Csalafinta Karagöz című előadást jövő év február közepén, a Prokofjev zenéjére készülő Péter és a farkas című bábjátékot április közepén mutatják be. "A nagy sikerre tekintettel továbbra is műsoron marad az Aladdin és a bűvös lámpa, a Szeleburdi Gáspár és a varázshegedű, a Világgá mentem, jaj!, A 3 kismalac és a farkasok, valamint a Csillagfiú című előadás. Emellett a Bolond Istók, a Tipegő-topogó, a Szivárványhinta, és az Icurka-picurka című produkcióra is lehet majd jegyet váltani" - tette hozzá Sramó Gábor.

bobita
A bábszínház idén januárban költözött át a korszerűtlen Mária utcai épületből a pécsi Európa Kulturális Fővárosa program keretében kialakított Zsolnay Kulturális Negyedbe. A Bóbita a felújított egykori DoZso Művelődési Házban lelt új otthonra, amelyben méltó körülmények között, számos érdekességgel és szolgáltatással várja a közönséget. Az előadások a teátrum alapítójáról, Kós Lajosról elnevezett 185 férőhelyes nagyteremben és egy 60 nézőt befogadó kamarateremben zajlanak, de a gyerekeket az épület bábmúzeumában, bábkészítő termében, mesekuckójában és kakaóbárjában is várják.
"Ezen lehetőségeket kihasználva az előadásokon kívül a gyermekeket játékokkal, dalokkal, mesékkel és mondókákkal szórakoztatjuk, a Bóbita zeneprogram keretében pedig azokkal a hangszerekkel ismerkedhetnek meg, amelyeken a produkciók zenéit szólaltatjuk meg" - mondta az igazgató.
Sramó Gábor emlékeztetett arra, hogy a társulatnak az előző évadban tíz külföldi fellépése volt. Nagy sikerként értékelte, hogy a 3 kismalac és a farkasok című produkció megkapta a legjobb előadás díját a XIX. Kotori Gyermekszínházi Fesztiválon. A Bóbita októberben Aradon vendégszerepel, és várható, hogy a következő évadban is sok meghívást kap külföldről.

süti beállítások módosítása