Jekyll és Hyde-tól Mágnás Miskáig - Mi jön a Szegedi Szabadtérin?

Még mind a hatvannégyezer néző emlékezetében élénken élnek az idei évad legszebb szabadtéri pillanatai, a 2012-es évadra máris izgalmas műsort hirdetett Bátyai Edina. Rendhagyó módon musicallel indul a jövő évad július 6-án: Frank Wildhorn lebilincselően izgalmas darabját, a Jekyll és Hyde-ot tűzik műsorra három előadásban. Beszámolónk kicsi múltidézéssel.

szegedi1

Novák Ferenc tart új bemutatót

"A borzongatóan démoni mű lebilincselő színpadi megoldásokra ad lehetőséget. A történet szerint a jónevű orvos, Henry Jekyll különleges széruma, mely elválasztja egymástól az emberben lakozó jót és gonoszt, vérfürdőhöz vezet. Az ördögi sztorit Hegyen-völgyön lakodalom követi, mely a Kossuth-díjas Novák Ferenc új bemutatója lesz. Novák Tata – ahogyan az egész országban ismerik a népszerű koreográfust, rendezőt – hosszú éveken keresztül dolgozott nyaranta Szegeden, hiszen ő volt a Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztivál művészeti vezetője. Több mint negyven évre visszatekintő szakmai kapcsolat fűzi őt a szegedi szabadtérihez. Idén tartott, 80. születésnapja alkalmából a 2012-es néptánc produkció megrendezésére kérte fel őt Bátyai Edina. A produkcióban magyarországi és határon túli együttesek fergeteges lakodalmat kerítenek majd a dóm színpadára. Az előadás a 2012-es Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztivál záróakkordja lesz" - közölték a szervezők.

magyarallaminepi1962, a Magyar Állami Népi Eggyüttes próbája Szegeden

Egyfelvonásos operák is érkeznek a szabadtérire

Két egyfelvonásos operát is láthat a közönség jövőre, hiszen először Mascagni Parasztbecsületét, majd a szünet után Leoncavallo Bajazzók című művét adják esténként. Előbbi a Szegedi Szabadtéri Játékok indulásának dicső történetét is idézi, hiszen máig legendás az az 1935-ös előadás, melyet maga a mester, Pietro Mascagni vezényelt. A Bajazzók utoljára 1970-ben szerepelt a Dóm tér színpadán. A Parasztbecsület/Bajazzók két alkalommal kerül műsorra.

63szegedi

Szarka Tamás első musicalje is színre kerül

Szarka Tamás (Ghymes) pályájának első musicalje folytatja a 2012-es évadot két alkalommal: a Mária című mű Szűz Mária életének azon szakaszát jeleníti meg, amikor sorsának értelmét, Jézust szíve alá álmodja, majd leányanyaként menekülni kényszerül. Ebben csak József a támasza és a kitaszítottságában, kilátástalanságában növekvő hite. A történet Herodes ékes palotájában kezdődik, majd az angyal jön Mária álmába, hogy meghozza a csodálatos hírt a fiúról.

szegediet1983. július 20. Az ember tragédiájának hetedik változatát próbálja Vámos László és társulata. Vámos László (k) rendező Balkay Géza (j-Lucifer), leghátul Papadimitriu Athina (Hippia), Szilágyi Tibor (j5), Nagy Zoltán (j4), Barta Mária (b8-Éva anyja, második sor k), Czibulás Péter (b4-második sorban ül), Bősze György (harmadik sor b) színészeket instruálja a színpadi próbán

Cintányéros cudar világ

Cintányéros cudar világgal zárul az évad, hiszen operett-bemutatóként színre kerül Szirmai Albert és Gábor Andor örökzöldjeivel a Mágnás Miska, mely még soha nem szerepelt a Dóm téren. Miska, a talpraesett lovászfiú, a „vazsmegyei gyerek” pillanatok alatt, a szemünk láttára válik előkelő arisztokratává. Tenyeres-talpas párjából, Marcsából is estélyis „flancos” dáma lesz, aki Mary grófnőként vonul be az úri társaságba. A mulatságos történet igazi jutalomjátékot jelent majd a minden bizonnyal parádés szereposztásnak.

Az előadások szereplői és az alkotók kiléte a szokásos módon jövő év elején lesznek nyilvánosak. A jegyértékesítés október 4-én kezdődik a REÖK-ben és az ismert jegyirodákban.

süti beállítások módosítása