A "Titkos ügynök" New Yorkban

Az Armel Operaverseny és Fesztivál ‘otthoni' premierje New Yorkban.



Michael Dellaira Titkos ügynök című operájának ősbemutatója - a Center for Contemporary Opera produkciója - a New York-i Kaufman Center színpadán zajlott. A két főszerepet a verseny két döntős operaénekese, a magyar szoprán, Miksch Adrienn (Winnnie) és a francia bariton, Nicolas Rigas (Verloc) énekelte.

A karizmatikus fiatal szerző, Michael Dellaira a rövid próbaidőszak minden egyes percét személyesen kísérte figyelemmel, s énekeseink nem csupán segítséget, de baráti támogatást is kaptak a New York-ban élő és dolgozó komponistától. Ami a rendezőt, Sam Helfrich-et illeti, Miksch Adrienn csupán ennyit mondott róla: rövid idő alatt minőségi munkát végezni csak kiváló szakemberekkel lehet, és Sam ilyen. Mindent megtett, hogy pillanatok alatt belerázódjunk a szerepünkbe, maximálisan koncentrált ránk, akárcsak a Center for Contemporary Opera "lelke" - hivatalosan az igazgatója - Jim Schaeffer is.

titkosma
Miksch Adrienn a második fordulóban
(fotó: Kelemen József )

A darab - bár az 1890-es évek Londonában játszódik - nagyon mai, aktuálisan tragikus témát, a terrorizmus, s az abból fakadó személyes tragédiák és gyötrelmek kérdését boncolgatja.

Az opera-kuriózum Magyarországon első alkalommal az Armel Operaverseny és Fesztivál keretében lesz látható a Szegedi Nemzeti Színházban 2011. október 14-én.

Idén eddigi közönségünk - és mindazok, akik még csak most ismerkednek az opera műfajával - az esti előadások mellett napközben minikoncertek keretében meghallgathatják idei partner operaházaink és döntős énekeseink bemutatkozását, a Korzó Zeneház beszélgetései keretében sztárok és ismert közéleti személyiségek avatják operához fűződő viszonyuk titkaiba Jakupcsek Gabriellát és az érdeklődőket, a kultúra, s a kultúramenedzsment iránt érdeklődők pedig kiemelkedő külföldi szakértők előadását hallhatják majd a Szeged Tudományegyetemen.

titkosjel
Jelenet

A 2011. október 6-a és 15-e között megrendezésre kerülő döntőn az alábbi előadásokra kerül sor:

 

2011. október 6.
Riccardo Zandonai: Francesca da Rimini
A Szegedi Nemzeti Színház (Szeged, Magyarország) produkciója
Rendező: JURONICS Tamás

2011. október 8.
Joseph Mysliveček: Antigona - Magyarországi bemutató
A Théâtre Bienne-Soleure (Bienne, Svájc) produkciója
Rendező: Andreas ROSAR

2011. október 10.
Viktor Ullmann: Atlantisz császára
Az Opera Krakowska (Krakkó, Lengyelország) produkciója
Rendező: Beata REDO-DOBBER

2011. október 12.
Giuseppe Verdi: Rigoletto
A Josef Kajetán Tyl Színház (Plzeň, Cseh Köztársaság) produkciója
Rendező: ALFÖLDI Róbert

2011. október 14.
Michael Dellaira: A titkosügynök - Ősbemutató
A Center for Contemporary Opera (New York, USA) produkciója
Rendező: Sam HELFRICH

2011. október 15.
Díjátadó Gála

 

 

 

(Forrás: Armel Operaverseny és Fesztivál)

 

Lead-kép: a New York-i Kaufmann Center

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szinhaz.hu/api/trackback/id/tr9111866715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása