Magyar szoprán nyert Innsbruckban

Magyar szoprán, Barát Emőke nyerte az innsbrucki Barokk Opera Versenyt. A 25 éves énekesnőnek ítélték a közönség díjat is.

Az Innsbrucki Nemzetközi Régizenei Fesztivál és Kurzus keretében másodszor rendeztek énekversenyt. Huszonhét ország 71 jelentkezője közül tartották a legjobbnak a 25 éves magyar szopránt. A zsűri döntése azért is igazságos - írja a fesztivál honlapja -, mert a négyezer eurós fődíj mellett az ezer eurós közönségdíjat is Baráth Emőke nyerte el.

barath

A háromezer eurós második díj a 29 éves izraeli szopráné, Tehila Nini Goldsteiné lett. Az ugyancsak háromezer eurós harmadik helyezést a 29 éves olasz mezzoszoprán, Romina Tomasoni érdemelte ki. Az ígéretnek szóló elismerést Anna Maria Sarra 22 éves olasz szoprán kapta. A Rezonanciák 2012 című sorozat szereplője - szintén jutalomként - a 24 éves brit kontratenor, Rupert Enticknap lesz.

Baráth Emőke 2012 februárjában a Pécsi Nemzeti Színházban a Gulyás Dénes által vezetett operatagozat első premierjén Verdi Falstaffjában Nanettát (Annuska) fogja énekelni. Pászthy Júlia zeneakadémia növendékeként Baráth Emőke korábban III. helyezést ért el a Karlovy Vary-ban rendezett Nemzetközi Dvorák Énekversenyen.

süti beállítások módosítása